Hoquei sobre herba

La selecció espanyola guanya el bronze europeu en els ‘shoot outs’

Hoquei sobre herba. L'equip, amb vuit catalanes, derrota Anglaterra (1-1 i 3-2) i trenca el malefici del partit pel tercer i quart lloc

La selecció espanyola femenina guanya la medalla de bronze del campionat d’Europa en els shoot outs i trenca el malefici del partit pel tercer i quart lloc. Espanya, amb vuit jugadores catalanes, empata contra Anglaterra (1-1) i en els shoot outs la supera per 3-2 amb una gran actuació de les porteres Maria Ruiz i Melanie Garcia. El combinat estatal havia perdut en cinc europeus el partit per la medalla de bronze i en quatre ocasions ho havia fet contra el combinat anglès.

Anglaterra s’ha avançat en el minut deu de partit en una errada en defensa del combinat estatal. Espanya disposa d’un penal corner en aquest primer quart però no marca. En el segon quart domina i te ocasions però el 0-1 es manté fins al descans. En el minut 36 de la segona meitat arriba l’empat. Maria Tost desvia dins l’àrea un xut llunyà i fa l’1-1, certificat per la revisió en el vídeo de les arbitres. El combinat estatal te bones ocasions en l’inici del darrer quart i Anglaterra també poc decantar el marcador al seu favor però s’arriba al final del partit amb empat.

En els shoot outs Anglaterra s’avança després de marcar Clara Ycart i fallar Gigi Oliva. En el tercer llançament la portera maria Ruiz fa falta i es xiula penal stroke però la segona portera Melanie Garcia l’atura. Begona Garcia empata (2-2), les angleses fallen el tercer i Beatriz Pérez fa el 3-2. En el cinquè llançament Maria Ruiz l’atura i després de la revisió arbitral de vídeo es dona validesa a l’aturada sense falta i la medalla de bronze és per la selecció espanyola.