Hoquei sobre herba

Més a prop de Tòquio

Hoquei sobre herba. L’equip espanyol femení supera Corea del Sud (2-1) i el masculí empata amb França (3-3) en un preolímpic que es decidirà avui

Espanya 3 frança 3

ESPANYA:Cortés; Enrique, Delás, Iglesias, Sallés, Oliva, Alegre, De Frutos, Ruíz, Romeu, Quemada –equip inicial–, Rodríguez, González, Tarrés, Piera, Lleonart, Garín i Boltó.FRANÇA:Thieffry, Van Straaten, Genestet, Martin, Lockwood, Masson, Bellenger, Baumgarten, Goyet, Charlet –equip inicial– Rogeau, Dumont, Peters-Deutz, Ponthieu, Branicki, Clément i Saunier.GOLS:0-1 (19’) Charlet. 0-2 (26’) Baumgarten. 0-3 (29’) Bellenger. 1-3 (30’) Lleonart. 2-3 (41’) Quemada. 3-3 (50’) Quemada.

Espanya 2 COREA DEL SUD 1

ESPANYA:Ruiz; Petchame, Salvatella, López, Bonastre, Guinea, Riera, Pons, Pérez, Oliva, Jiménez –equip inicial–; Ycart, Iglesias, Tost, García, Torres-Quevedo i Segu.C0REA DEL SUD:Jung; Y. Kim, Seo, an, J. Kim, Cheon, E. Cho, Lee, Jang, Cho, Kang –equip inicial–; Kang, Choi, Shin, Lee.GOLS:0-1 (19’) Jang. 1-1 (23’) Iglesias. 2-1 (39’) Riera.

El preolímpic de València és obert. La selecció espanyola femenina, que es va imposar per la mínima a Corea del Sud (2-1), és una mica més a prop dels Jocs de Tòquio, mentre que la masculina va saber sobreviure després d’uns minuts de desconcert en el segon quart (0-3) i va salvar l’empat contra França. En tot cas, les dues eliminatòries, amb majoria de jugadors catalans, es resoldran avui a la catifa blava de Beteró (a les sis de la tarda el combinat masculí, i a les vuit el femení) amb aquest nou sistema classificatori que ha ideat la FIH, com si es tractés d’un sol partit a 120 minuts de joc.

El primer quart del partit masculí va ser de control, sense cap dels dos equips assumint riscos. Fred Soyez demanava més mobilitat als jugadors i només començar el segon quart van forçar el primer penal córner. Josep Romeu va enviar la bola desviada al costat esquerre del porter rival. França, en canvi, va marcar tot seguit en el primer penal córner, rubricat per Charlet. El gol va deixar el conjunt espanyol estabornit i el combinat bleu ho va aprofitar per ampliar la diferència amb dues dianes més, de Baumgarten i Bellenger. Xavi Lleonart va donar oxigen a l’equip amb un gol de penal abans d’arribar a l’equador. El descans va resultar revitalitzant. Després de la represa, Espanya va fer un pas endavant, va generar més joc per les bandes i, si més no, va salvar l’empat amb dos penals córner de Pau Quemada contra una França més especulativa i cansada.

A continuació començava el duel entre Espanya i Corea del Sud. La primera meitat va acabar amb taules, tot i que les asiàtiques també van colpejar primer. Les coreanes sorprenien la defensa hispana en la transició i s’avançaven amb un gol de penal córner (19’). L’equip espanyol no va tardar a reaccionar, i Belén Iglesias empatava poc després (23’), aprofitant un mal rebuig de la portera Heabin Jung. En la segona meitat, Corea va avançar línies, però les d’Adrian Lock es van mostrar fermes en defensa i van saber esperar el seu moment per prendre la iniciativa. Lola Riera (39’), de penal córner, donava avantatge a Espanya abans de tancar el tercer quart. L’equip estatal tenia el partit sota control, però li va faltar encarrilar l’eliminatòria i no va poder concretar dos penals córner en els últims minuts de joc.