Hoquei sobre herba

La lliga dels millors

Hoquei herba. L’Egara i el Club de Campo defensen títol en una lliga que augmenta de nivell en el darrer curs abans dels Jocs de Tòquio del proper estiu

Que el món de l’hoquei sobre herba es regeix pels anys olímpics no és una sorpresa. Just en la temporada abans dels Jocs de Tòquio 2020 els equips s’han reforçat, han sacsejat els cossos tècnics i han buscat incentius per a fer una lliga competitiva i atractiva. L’Egara i el Club de Campo s’hauran d’esmerar si volen repetir títol mentre els rivals es reforcen. Els ratllats, entrenats per Ramon Sala que enguany agafa el relleu de Patricio Keenan, intentaran reeditar una lliga que van guanyar a casa i davant la seva gent. La baixa de Vicenç Ruiz, que marxa al Polo, és un dels moviments més sonats de la divisió d’honor masculina. El migcampista egarenc formarà part de l’elenc d’estrelles del conjunt barceloní, que té a la seva plantilla noms il·lustres com Roc Oliva, Mati Rey o David Alegre. Roger Pallarols l’ex tècnic del Junior seurà a la banqueta de l’Eduardo Dualde per intentar prolongar els set anys de cicle exitós de Carlos Garcia Cuenca a la banqueta del Polo. Per noms, l’Altètic Terrassa és l’equip que ha comprat més números per a la loteria del títol. L’equip de Xero Gasol s’ha reforçat amb Sergi Enrique, Ignasi Torras, Albert Beltran i Marc Sallés. Tots ells tornen a casa per tornar l’Atlètic a dalt de tot després d’anys irregulars. De la seva banda, el Junior intentarà ser competitiu tots i les nombroses baixes que ha tingut i el canvi d’staff a la banqueta.

Precisament, una de les baixes sobre la nova herba del Lluís Serrahima santcugatenc és Marcel Malgosa, que agafa la tutela del primer equip femení en detriment de Joan VIdal que serà l’entrenador del conjunt masculí. Malgosa dirigirà la millor plantilla del Junior dels darrers anys i intentarà alçar un títol estatal que fa temps que es resisteix. La incorporació de Gigi Oliva, gran referent de l’hoquei estatal i mundial, i de Cristina Guinea fan que els aficionats santcugatencs es mirin la temporada amb optimisme. El Club de Campo, amb una bona representació del combinat estatal al capdavant, serà el rival a batre. L’Egara, que ha afegit l’internacional Berta Bonastre a la seva plantilla i que ha canviat d’entrenador (Albert Massaguer agafa el relleu d’Andrew Wilson) serà un dels

rivals a tenir en compte. Com el Polo, un grup jove

molt consolidat després del subcampionat de la copa de la Reina passada. L’any olímpic, a més, marcarà molt la preparació dels equips que el mes de desembre, a les instal·lacions de l’Atlètic Terrassa, disputaran la copa. Un fet inèdit en una temporada que té els Jocs en l’horitzó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)