Natació

El president del CN Sabadell demana un pla ADO pels clubs

Natació. Claudi Martí diu que sense recursos econòmics baixarà el nivell dels esportistes que han de preparar els Jocs Olímpics de Tòquio 2021

El president del CN Sabadell, Claudi Martí, ha reclamat al Consell Superior d’Esports (CSD) unes mesures excepcionals davant la crisi del coronavirus, ja que considera que sense un pla ADO per clubs baixarà el nivell dels esportistes que hauran de preparar els Jocs Olímpics de Tòquio 2021. “La preparació olímpica té un cost important per als clubs i no volem que, per un any, es perdi la feina feta en els quatre anteriors”, ha declarat a EFE el president del segon club més important de Catalunya i un dels clubs punters d’Espanya en natació i waterpolo.

Claudi Martí ha indicat que, si es vol mantenir una preparació semblant a la que hi ha hagut fins ara, aquesta no serà l’adequada si no hi ha ajudes per pal·liar la greu crisi econòmica que deixarà la pandèmia. “Demano que es posin sobre la taula eines per mantenir, millorar i incrementar els diners per a l’esport”, ha afegit. El club sabadellenc forma part de les entitats que aquest dimarts van demanar al CSD una sèrie de mesures urgents i excepcionals per a la recuperació econòmica del sector esportiu. Entre aquestes mesures, a més d’un Pla ADO específic per a clubs, el president de l’entitat sabadellenca ha comentat que serien necessàries rebaixes fiscals i una reducció en els costos laborals i les despeses per a les competicions. Martí ha recordat que els costos de manteniment de les infraestructures dels clubs de natació són “més elevats” i ha subratllat que l’esport olímpic “es basa en el treball dels clubs” on es preparen els atletes. Segons ha explicat Claudi Martí el CN Sabadell dedica “un 10% del pressupost” a l’esport de competició, de manera que si “els ingressos baixen un 20%, l’ajuda als esportistes disminuirà també un 20%”.

Els 50.000 metres quadrats d’instal·lacions que gestiona el club català estan tancats des del decret de l’estat d’alarma al març, i un primer estudi que ha fet el CN Sabadell sobre l’impacte de la Covid-19 apunta que la seva capacitat d’inversió serà “d’un 40% menys”. El seu president calcula que fins a mitjans de juny no hi haurà certa activitat al club i confia que serà en els mesos de setembre o octubre quan es recuperi un major volum, tenint en compte que llavors: “no tot tornarà a ser com abans”.

Claudi Martí ha dit que l’aportació de l’Astralpool, el patrocinador principal dels seus primers equips de waterpolo masculí i femení, es veurà “reduïda i s’adequarà a la nova realitat”. En aquest sentit, ha demanat que les empreses que patrocinen als clubs: “tinguin avantatges fiscals perquè obtinguin un retorn més alt i puguin elevar els seus patrocinis”.

Pel que fa al vaixell insígnia de l’entitat, el seu equip femení de waterpolo –cinc vegades campiones d’Europa i amb part de la selecció espanyola en les seves files–, Claudi Martí ha comentat que si tenen menys ingressos: “no anirem a buscar jugadores a l’estranger i haurem de potenciar-lo amb jugadores d’aquí”. Per això, ha insistit que han de saber ràpid si els clubs poden comptar amb aquest Pla ADO, ja que la planificació de la temporada comença ara: “Espero que es pugi mantenir l’actual nivell del CN Sabadell però també que la selecció pugui estar al més alt nivell també”, ha sentenciat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)