Tennis taula

Millor rànquing mundial d’una jugadora de l’estat

Tennis de taula. La gironina Sofia-Xuan Zhang és cinquena en la llista sub-21 i supera la sisena plaça de Shen Yanfei en l’absoluta de març del 2013

La gironina Sofia-Xuan Zhang ha aconseguit la millor posició d’un jugador català i estatal en un rànquing mundial de la història, comptant totes les categories, gràcies a la cinquena plaça en la llista sub-21 femenina del mes d’abril d’aquest 2020. L’anterior millor posició datava de març del 2013 i era la sisena de Shen Yanfei en la categoria absoluta femenina. Catalunya i Espanya no són potències mundials en el tennis de taula i situar un jugador entres els cinc, els deu o els quinze millors en alguna de les categories i modalitats no és habitual. Abans de la llista d’abril Sofia-Xuan Zhang tenia com a millor posició la novena en el rànquing mundial sub-21 de gener i febrer d’aquest any. A davant seu hi havia el sisè lloc absolut de Shen Yanfei, ja esmentat, i la setena posició de la mataronina Galia Dvorak i l’andalús Álvaro Robles en els dobles mixtos de l’octubre del 2018.

La jugadora catalana, de 20 anys, va finalitzar l’any 2019 com la vintena jugadora mundial sub-21 en la llista de desembre, i en la de gener del 2020 ja es va situar novena. S’ha mantingut entre les deu millors del rànquing sub-21 i ara a l’abril s’ha situat cinquena. Sofia-Xuan Zhang no havia estat mai tan amunt en les llistes de promoció ja que en la cadet va arribar al catorzè lloc el maig del 2014, mentre que en júnior va ocupar la posició 21 el febrer del 2016. En la llista mundial absoluta va ser la 97a l’abril del 2019 i actualment és la 125a.

En els dobles el rànquing mundial es fa per parella i en individual. Quan Galia Dvorak i Álvaro Robles van ser la setena parella del món, van ocupar els llocs 12 i 9, respectivament, en la llista de dobles mixtos individual femení i masculí. L’andalús també va ser el dotzè en el doble masculí individual el maig del 2019. En absolut masculí la millor posició d’un jugador estatal en el rànquing va ser per a He Zhiwen, conegut com a Juanito, quan el desembre del 2007 –amb 45 anys– va ser el 24è del món.

Les llistes mundials de la federació internacional (ITTF) es publiquen cada mes i ara, a causa de la pandèmia mundial, s’han congelat fins que es reprengui la competició.

TRAJECTÒRIA

Quan era cadet va arribar a ser la 14a de la llista mundial i en la júnior la 21a
5
Sofia-Xuan Zhang
Sub-21 femení Abril 2020
6
Shen Yanfei
Absolut femení Març 2013
7
G. Dvorak-Á. Robles
Dobles mixtos Octubre 2018
10
Maria Xiao
Júnior femení Abril 2012
12
Maria Xiao
Cadet femení Juliol 2009
12
Galia Dvorak
Júnior femení Juny 2012
13
Sara Ramírez
Júnior femení Desembre 2005
14
Sofia-Xuan Zhang
Cadet femení Maig 2014
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)