Ciclisme

La batalla ha començat

Ciclisme. El Bora i el Jumbo-Visma fan sonar els tambors de guerra en una etapa que era de transició i Sagan recupera el mallot verd i Pogacar, Landa i Carapaz perden més d’un minut

Etapa rere etapa el Jumbo-Visma va portant el Tour al terreny que més li convé i ho fa de manera brillant. El talent flamenc Wout van Aert va torna a alçar als braços, aquesta vegada a La Vaur, en una jornada que havia de ser de transició i que va acabar essent una de les més decisives de la primera setmana. La batalla final després de Castres, propiciada pel vent, va agafar en fora de joc alguns dels rivals de Roglic i Dumoulin, sobretot Pogacar (UAE) i Landa (Bahrein), que van cedir més d’un minut. També ho van fer Carapaz (Ineos), Mollema (Trek-Segafredo) i Chaves (Mitchelton-Scott), entre altres aspirants al Top 10. Marc Soler i els seus companys del Movistar, Mas i Valverde, van respondre amb bones cames a la fúria que van desfermar en els últims 30 quilòmetres no només l’equip holandès, sinó també l’Astana i el Groupama.

Però l’etapa no es pot resumir en aquest final apoteòsic. El Bora de Peter Sagan va decidir recuperar el mallot verd del seu líder atacant els seus rivals a 150 km de meta, en el primer port de tercera, fet que va propiciar una trencadissa imprevista. Sam Bennett i un munt d’esprintadors van quedar endarrerits per l’estratègia que semblava suïcida de l’equip alemany però que finalment va resultar efectiva. Sagan va recuperar el mallot verd en el primer esprint puntuable, però el pilot capdavanter va decidir que no es farien presoners i va mantenir un ritme constant deixant fora de combat no només Bennett sinó la meitat del pilot. De Gendt (Lotto) va mirar d’escapar-se al davant, però les intencions dels grans equips van fer impossible la seva aventura. Ja en la recta final Van Aert va avançar per pocs centímetres Boason-Hagen i Coquard, dos bons especialistes.

PROTAGONISTA

Etapa 7 (168 km)
1r. W. Van Aert (Jumbo) 3h32:03
2n. E. Boasson-Hagen (NTT) m.t.
3r. B. Coquard (B&B) m.t.
4t. C. Laporte (Cofidis) m.t.
5è. J. Stuyven (Trek) m.t.
6è. G. Venturini (AG2R) m.t.
30è. M. Soler (Movistar) m.t.
129è. D. de la Cruz (UAE) a 14:32
General
1r. A. Yates (Mitchelton) 30h36:00
2n. P. Roglic (Jumbo) a 0:03
3r. G. Martin (Cofidis) a 0:09
4t. E. Bernal (Ineos) a 0:13
5è. T. Dumoulin (Jumbo) m.t.
6è. N. Quintana (Arkea) m.t.
7è. R. Bardet (Astana) m.t.
8è. M.A. López (Astana) m.t.
9è. T. Pinot (Groupama) m.t.
10è. R. Uran (EF) m.t.
25è. M. Soler (Movistar) a 2:40
163è. D. de la Cruz (UAE) a 1h39:47
Muntanya
1r. J. Cosnefroy (Ag2r) 25 punts
2n. M. Gogl (NTT) 12
3r. N. Roche (Sunweb) 11
Regularitat
2n. P. Sagan (Bora) 138
1r. S. Bennett (Deceuninck-Q.S.) 129
3r. W. Van Aert (UAE) 106
Joves
1r. E. Bernal (Ineos) 30h36:13
2n. E. Mas (Movistar) a 0:09
3r. S. Higuita (EF) a 0:28
Equips
1r. EF 91h48:46
2n. Jumbo-Visma a 1:29
3r. Movistar a 2:16
Estàvem preparats però algú ha caigut davant nostre i he quedat enrere, no em preocupa massa
Tadej Pogacar
UAE
Patrocini

Arriben els Pirineus

El desgast de la primera setmana pot passar factura avui en la primera etapa dels Pirineus, que inclou tres ports clàssics en al història del Tour. Els ciclistes pujaran els colls de Menté (1a), el de Balès, el primer fora de categoria, i la Pèira Sorda, a 11 quilòmetres de l’arribada a Lodenvièla. Diumenge, també hi haurà etapa als Pirineus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)