Ciclisme

Sentència sense públic

Roglic (Jumbo) pot tancar la primera setmana de groc amb el final al Grand Colombier (HC), després de Fromentel (1a) i La Biche (1a)

Sagan i els Bora animen l’etapa amb final a Lió, per a Soren Kragh Andersen (Sunweb)

Primoz Roglic (Jumbo) té el Tour coll avall, avui que fa una setmana que es convertia en el primer eslovè a situar-se líder, i el pot començar a sentenciar en l’etapa que tanca el pas pel Massís Central amb el final al Grand Colombier (HC), després de Fromentel (1a) i La Biche (1a) i sense públic en les darreres ascensions. Un contrasentit de les autoritats sanitàries franceses, que ahir quedaven en evidència amb els carrers de Lió a vessar de gent, sense distància de seguretat –tota abraonada a les tanques– i molts sense mascareta.

Tadej Pogacar (UAE), segon a 44 segons, aplaudirà amb les orelles si torna a fer podi en la general com en l’última cursa de tres setmanes disputada, la Vuelta, que guanyava precisament Primoz Roglic. I Egan Bernal sap que ha d’arribar a la cronometrada de dissabte que ve amb prou marge respecte de Rogla si vol revalidar el triomf del 2019 i, abans-d’ahir, quan els segons que va perdre respecte dels dos eslovens acostaven el desavantatge al minut, reconeixia que el seu nivell és l’adequat però que els rivals estan més forts.

Una setmana per a París

Seran 174,5 quilòmetres amb l’esprint intermedi animant la primera meitat de l’etapa, totalment plana i en què el Bora i Peter Sagan segur que tornen a fer la vida impossible a l’irlandès Sam Benett (Deceuninck), líder de la regularitat que l’eslovac aspira a guanyar per vuitè cop. La diferència és de 43 punts després que la formació de l’excampió del món impedís una escapada nombrosa –Stefan Küng (Groupama) era neutralitzat a 80 de l’arribada després de 105 quilòmetres al davant –des del novè– sumés 5 punts a l’esprint intermedi després de despenjar Benett i eliminés els especialistes a l’esprint.

El desenllaç –quart a l’arribada– tampoc va ser gaire bo i, de fet, les possibilitats del geni eslovac de ser el primer a lluir el verd a París vuit cops passen perquè l’actual líder posi el peu a terra en la setmana que queda de cursa. Quan Sam Benett ja cedia dos minuts respecte del pilot, el Deceuninck el va deixar i la diferència va anar augmentant fins a 19:48.

L’irlandès va entrar en un nombrós grup en què també hi havia David de la Cruz, que va caure baixant el coll del Béal (2a).

La persistència

Els Jumbo van passar a controlar el pilot fins que Tiesj Benoot (Sunweb) obria un petit marge a 10 quilòmetres per a l’arribada en el primer dels tres intents de l’equip alemany. Els atacs s’anirien succeint i fins i tot Alaphilippe i Bernal saltaven. Marc Hirschi primer i Soren Kragh Andersen després ho tornaven a provar en la segona i la tercera oportunitat del Sunweb, que ha enllaçat dos triomfs en les tres darreres etapes. Perquè el danès aconseguia marxar uns metres a menys de dos quilòmetres i arribaria, sol, amb quinze segons respecte del grup.

14a etapa (194 km)
1r S. Kragh Andersen (Sunweb) 4h28:10
2n L. Mezgec (Mitchelton) a 0:15
3r S. Consonni (Cofidis) m.t.
4t P. Sagan (Bora) m.t.
5è C. Pedersen (Sunwe) m.t.
59è M. Soler (Movistar) a 1:22
139è D. de la Cruz (UAE) a 19:48
General
1r P. Roglic (Jumbo) 61h03:00
2n T. Pogacar (UAE) a 0:44
3r E. Bernal (Ineos) a 0:59
4t R. Urán (EF) a 1:10
5è N. Quintana (Arkea) a 1:12
6è M.A. López (Astana) a 1:31
7è A. Yates (Mitchelton) a 1:42
8è M. Landa (Bahrain) a 1:55
9è R. Porte (Trek) a 2:06
10è E. Mas (Movistar) a 2:54
21è M. Soler (Movistar) a 37:53
107è D. de la Cruz (UAE) a 2h52:22
Regularitat
1r S. Bennett (Deceuninck) 262
2n P. Sagan (Bora) 219
3r M. Trentin (CCC) 169
Muntanya
1r J. Cosnefroy (Ag2r) 36 punts
2n N. Peters (Ag2r) 31
3r M. Hirschi (Sunweb) 31
Joves
1r T. Pogacar (UAE) 61h03:44
2n E. Bernal (Ineos) a 0:15
3r E. Mas (Movistar) a 2:10
Equips
1r EF Pro Cycling 183h12:31
2n Movistar a 3:00
3r Jumbo Visma a 23:02
Patrocini

Merlier, a l’esprint de Senigallia

Tim Merlier (Alpecin) és el vencedor de la sisena etapa de la Tirrena-Adriàtica, resolta en un esprint en què ni Pascal Ackermann (Bora), ni Magnus Cort Nielsen (Education First ), ni Fernando Gaviria (UAE) –segon, tercer i quart– podien discutir el triomf al campió belga (1992); el cinquè vencedor en sis dies en la cursa –Ackermann va repetir els dos primers dies.

L’etapa, de 171 quilòmetres amb final a Senigallia, no provocava cap canvi en la general, que continua liderant Simon Yates (Mitchelton) amb 16 segons de marge respecte de Rafal Majka (Bora) i 39 sobre Geraint Thomas (Ineos), segon i tercer. La cursa s’acaba demà amb una contrarellotge de 10 quilòmetres i, avui, hi ha 181 quilòmetres amb tres voltes a un circuit de 25 al final que té dos murs –sis ascensions– del 10% de pendent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)