Voleibol

La nova fesomia del Sant Cugat

Voleibol. Ha fet cinc fitxatges de nivell, ha renovat quatre jugadores i ha donat un bon grapat de baixes per afrontar la Superlliga femenina. El Barça torna a l’elit masculina demà a Castelló

El DSV Sant Cugat ja té enllestida la prometedora plantilla per afrontar de nou la Superlliga a partir de diumenge a la pista de l’IBSA Las Palmas (17 h), amb cinc fitxatges, quatre renovacions i vuit baixes. El timó del primer equip del DSV CV Sant Cugat el seguirà portant Rafa Ruiz, que ha renovat per vuitè any consecutiu amb l’equip amb el que porta cinc anys assolint la permanència a la categoria d’or del voleibol espanyol. L’entrenador es mostra “content i satisfet” amb la conformació de la plantilla d’aquesta temporada, que ha patit molts canvis respecte la temporada passada, però a la que Ruiz defineix com a “polivalent”.

No continuaran Andrea Silva, Sara Julián, Aitana Garcia, Paula Garcia, Ari Priante, Alba Koehler, Deprece Washington i Sarah Blomgren. Les renovades són Laura Alcalde, Camila Maldonado, Andrea Bové i Natalia Matamoros. El club ha fitxat la central internacional Aina Berbel (Logronyo), que torna a casa després d’una bona experiència en el millor equip de la lliga. També jugarà a Sant Cugat la receptora catalana Raquel Brun (IBSA Las Palmas), que ja havia passat pel planter del club i que també havia jugat la Superlliga amb el CVB Barça. L’altre reforç és el de la central catalana Laura Soares (els Monjos 1993), que va deixar l’Haro Rioja al gener per motius personals i que abans havia militat al CVB Barça. També han aterrat la jugadora del Vall d’Hebron Marta Garcia i la jugadora del planter Itziar López (Concentració permanent a Sòria). La darrera incorporació és la de la col·locadora Anna Newsome, procedent de la Universitat de San Diego (2016-20).

El retorn del Barça

També debutarà aquest cap de setmana a l’elit, en el seu retorn a la Superlliga masculina, després d’un any a la categoria de plata, el Barça Voleibol de Fredinson Mosquera. El tècnic colombià dirigirà per segon any consecutiu al conjunt blaugrana, que torna a les pistes després de tancar l’any passat una temporada brillant després de guanyar les 20 jornades disputades. Els blaugrana porten entrenant des del 18 d’agost, tot i que no ho han pogut fer un entrenament amb la plantilla al complert ja que “encara falta que arribin nous jugadors”, explica Mosquera. El conjunt ha tancat renovacions importants de Sergi Arranz, Oriol Lacalle, Angel Galindo i Ferran Morató. A més, el tècnic seguirà comptant amb els joves Juli Busquets, Ignasi Sanchís i Luke Belda. A nivell català, els fitxatges són els d’Arnau Masià (Tarragona SPSP); Joan Domenech i Miquel Campos, que han estat a la concentració permanent de RFEVB; i David Crespo, que ha estat jugant a Alemanya, però com la majoria de jugadors ha passat per la Blume amb Alberto Toribio. L’equip també s’ha reforçat amb tres jugadors brasilers, el central Matheus Hoffman, el receptor Lucas Madaloz, i l’oposat Caio da Silva, i està esperant l’arribada del central xilè, Simón Guerra. El Barça debutarà demà a la pista de l’UBE L’Illa Grau (17 h). “L’objectiu primordial per aquesta temporada és la permanència”, assegura Mosquera, que preveu “un inici de temporada complicat amb tots els protocols però il·lusionant perquè tenim moltes ganes de tornar a les pistes”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)