Ciclisme

Brilla l’arc de Sant Martí

Ciclisme. El campió del món de contrarellotge, Filippo Ganna, vola a Palerm per erigir-se en el primer líder del Giro en una tarda rodona per a l’Ineos, que col·loca Thomas en un lloc preferent

Inici immillorable per a l’Ineos en el Giro d’Itàlia. L’equip britànic va conquerir la contrarellotge i el lideratge a Palerm gràcies a la seva jove figura Filippo Ganna (24 anys), recent campió del món de l’especialitat a Imola, i Geraint Thomas (4t a 22 segons) es confirma com a principal favorit a la general en esgarrapar segons i en algun cas més d’un minut als seus rivals directes.

El recorregut era un caramel per a Ganna, un ciclista d’un físic poderós. Amb un descens lleuger cap a la meta l’italià va trencar sovint el límit de velocitat permès per als cotxes dins la ciutat i va completar els 15,1 quilòmetres a gairebé 59 per hora de mitjana. A banda del mundial, Ganna ja havia guanyat aquest 2020 el campionat italià i la contrarellotge de la Tirrena-Adriàtica. Aquest preludi improvisat a Sicília –la sortida a la primavera estava prevista a Budapest– va servir per mostrar el talent de la noves generacions, que trenquen barreres en totes les disciplines. Així el portuguès João Almida (21 anys, Deceuninck) va mantenir molta estona el primer lloc i va acabar segon a 22 segons de Ganna. El mateix temps va fer el danès Mikkel Bjerg (21 anys, UAE).

Victor Campenaerts (NTT), un altre dels favorits, va tenir una aparatosa caiguda i va cedir un temps preciós mentre que Miguel Ángel López, que hauria preferit no córrer el Giro, va tornar a exhibir la seva malastrugança en les contrarellotge amb una caiguda que el va obligar a abandonar.

En la classificació virtual entre favorits Thomas va guanyar 26 segons respecte a Simon Yates; 1:03 respecte a Nibali; 1:21 respecte a Kruijswijk, i 1:24 respecte a Fuglsang. Avui el pilot anirà fins a Agrigent, on hi haurà una arribada amb lleuger pendent.