Ciclisme

Contra vent i marea

Ciclisme. Démare celebra el seu triplet de victòries al Giro en una etapa de gran desgast amb vent i caigudes que no afecten el jove líder Almeida, que continua fent història

El campió francès Arnaud Démare (Groupama) ha acabat la primera setmana del Giro com el gran triomfador de la prova: tres victòries en set etapes. Totes, és clar, a l’esprint, en què ha mostrat una suficiència que pot conduir-lo a sumar encara un grapat més de victòries. Démare, amb tretze victòries aquest 2020, va tenir a Bríndisi, a la costa adriàtica, certa oposició de Sagan (Bora), però l’eslovac continua lluny de la seva millor forma.

El portuguès Almeida (22 anys, Deceunink) va a la seva. És ja l’únic ciclista de la seva edat capaç de portar quatre o més dies seguits el mallot rosa. Tot i la teòrica suavitat del recorregut, no va ser un passeig. Tal com molts temien, el vent va fer acte de presència i l’equip del líder, al costat del Jumbo-Visma, va passar a l’atac quan encara faltaven més de cent quilòmetres. Aspirants a la general com Bilbao, Fuglsang, Majka i Yates van quedar tallats i va ser impossible, a més, que qualsevol escapada tingués èxit. Pedrero, poc expert en aquestes batalles, va tenir el suport dels seus companys per reintegrar-se al grup dels millors.

Després de la tempesta va tornar la calma, però a 45 quilòmetres una caiguda massiva va tornar a partir el grup i els nervis van tornar al pilot amb el vent bufant a costat i costat sense cap protecció. L’entrada a Bríndisi ja va ser comandada pel Groupama, amb una confiança a prova de bombes en el seu líder, que va tornar a col·locar-se de forma excel·lent en els revolts, alguns de ben complicats, situats en el nucli urbà. Sagan, que fa més d’un any que no guanya, hi va deixar la pell però Démare està en altre nivell.

7a etapa (143 km)
1r. A. Démare (Groupama) 2h47:28
2n. P. Sagan (Bora) m.t.
3r. M. Matthews (Sunweb) m.t.
4t. B. Swift (Ineos) m.t.
5è. A.J. Hodeg (Deceuninck) m.t.
6è. R. Barbier (Israel) m.t.
36è. A. Pedrero (Movistar) m.t.
General
1r. J. Almeida (Deceuninck) 24h28:29
2n. P. Bilbao (Bahrain) a 0:43
3r. W. Kelderman (Sunweb) a 0:48
4t. H. Vanhoucke (Lotto) a 0:59
5è. V. Nibali (Trek) a 1:01
6è. D. Pozzovivo (NTT) a 1:05
7è. J. Fuglsang (Astana) a 1:19
8è. S. Kruijswijk (Jumbo) a 1:21
9è. P. Konrad (Bora) a 1:26
10è. R. Majka (Bora) a 1:32
15è. A. Pedrero (Movistar) a 1:56
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)