Futbol sala

El Barça obre la porta de la final des de la tanda de penals

UEFA Futsal Champions League. L’equip blaugrana supera el KPRF rus amb molt de patiment i demà pugnarà pel seu tercer títol europeu contra El Pozo Múrcia (20 h)

BARÇA 3 (8) KPRF 3 (7)

BARÇA:Dídac Plana, Aicardo, Dyego, Ferrao, Marcénio –cinc inicial–; Daniel, Adolfo, Sergio Lozano, EsquerdinhaKPRF:Albert Tsaider, Raúl Gómez, Bagirov, Niyazov, Nando –cinc inicial–; Saiotti, Lin, Rómulo, AsadovGOLS:1-0 (7’) Sergio Lozano. 2-0 (8’) Ferrao. 2-1 (20’) Rómulo. 2-2 (30’) Asadov. 3-2 (44’) Esquerdinha. 3-3 (49’) Nando, de penal.ÀRBITRES:Galante i Manzione.

el pozo 2 tiumen 1

EL POZO MÚRCIA COSTA CÁLIDA:Espindola, Leo Santana, Alberto García, Fernando, Rafa Santos –cinc inicial–; Matteus, Pol Pacheco, Cholo Salas, Paradynski, Marcel i Darío.TiUMEN:Gugiel, Abramovich, Milovanov, Gereykhanov, Taffy –cinc inicial–; Emelyanov, Lourenco de Sousa i Bolinha.GOLS:1-0 (15’) Rafa Santos. 1-1 (24’) Abramovich. 2-1 (32’) Alberto García.ÀRBITRES:Cerny i Kolev.

El Barça preveia un combat físic contra el KPRF (Partit Comunista rus), però de ben segur el que no esperava una semifinal amb tant de patiment al Palau Blaugrana. Després de dues semifinals perdudes (2018 i 2019), el conjunt d’Andreu Plaza va poder superar el mur en la tanda de penals i demà pugnarà pel seu tercer títol de la UEFA Futsal Champions League contra El Pozo Múrcia (20 h per E3), que va superar el Tiumén rus (2-1). El Barça va portar sempre la iniciativa en el marcador, però el campió rus va restablir l’equilibri tant al límit dels temps reglamentari (2-2), com en la pròrroga (3-3). Des del punt fatídic, només va errar el seu llançament l’exblaugrana Lin, que va enviar el xut al travesser. Coses del destí.

El KPRF va dominar lleugerament en la posada en escena, però amb les primeres rotacions el Barça va fer un pas endavant. Un errada greu de Nando en defensa va propiciar la primera diana local. Esquerdinha va recuperar, va cedir a Adolfo, i amb un toc suau va plantar la pilota perquè Sergio Lozano afusellés la porteria rival (7’), amb un gol marca de la casa. La semifinal començava amb bon peu i encara més quan després d’un servei de banda Ferrao, envoltat de tres rivals, va fer mitja volta i va marcar el segon en un gol de talent i força del millor pivot del món. El Barça controlava la situació, ben posicionat en defensa i amb aturades de mèrit de Dídac Plana. L’entrada de Niyazov va servir de revulsiu per al KPRF i va canviar el panorama. Per uns moments, el joc es va trencar i l’equip rus, afavorit per la permissivitat arbitral, ho va aprofitar per portar el partit al seu terreny. Amb tot, semblava que s’arribaria al descans amb 2-0, però just abans del toc de la botzina Rómulo va retallar distàncies en una jugada d’estratègia. L’exblaugrana, amb un xut llunyà, va superar el porter arenyenc, que tapat per un núvol de jugadors no va poder desviar la trajectòria de la pilota.

Pas endavant

El KPRF va començar la segona part amb una marxa més. La pressió defensiva dificultava el joc estàtic dels blaugrana i en atac optaven per la via més directa. Saiotti, amb un xut al pal, va fer un primer avís. L’equip de Zoidze Besik amenaçava amb l’empat i ho va aconsegur amb una jugada polèmica. Niyazov va recuperar la pilota, probablement en falta, i va servir en safata de plata el gol de l’empat a Asadov. El Barça va quedar tocat, peró Dídac va tornar a aparèixer, va poder mantenir l’empat i fins i tot va poder sentenciar amb una última oportunitat de Lozano. Semblava que la sentència arribaria amb el gol d’Esquerdinha, ja a la pròrroga, després d’una gran acció individual de Daniel Shiraishi. Però el guió del partit encara es guardava un cop d’efecte final. I és que unes mans d’Adolfo, a 12 segons per al desenllaç, vanpossibilitar que Nando signés les taules i el partit s’hagués de resoldre des del punt fatídic. Pel Barça van marcar tots: Ferrao, Shiraishi, Esquerdinha, Dyego i el capità, Sergio Lozano.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)