Més esport

El sector esportiu diu que les noves restriccions tindran un impacte devastador

Presenten el pla de rescat i demanen la reactivació de l’activitat esportiva, la modificació del toc de queda i ajudes a les empreses i les entitats

El sec­tor espor­tiu ha pre­sen­tat el pla de res­cat amb tot un seguit de mesu­res per tal de reac­ti­var el sec­tor i evi­tar que quedi tocat de mort, i demos­trar que és un sec­tor impres­cin­di­ble. La pre­sen­tació de les mesu­res les ha fet Gerard Esteve, pre­si­dent de la Unió de Fede­ra­ci­ons Espor­ti­ves de Cata­lu­nya i de la comissió d’Esports de Foment del Tre­ball. Ho ha resu­mit en tres àmbits: “La reac­ti­vació de l’acti­vi­tat espor­tiva, la modi­fi­cació del toc de queda i els ajuts a fons per­dut per empre­ses i enti­tats. Si no estem tocats de mort”. Gerard Esteva les ha expli­cat en con­cret, punt per punt i ha pre­ci­sat que l’atu­rada de les com­pe­ti­ci­ons no ha ser­vit per atu­rar la mobi­li­tat i que l’esport no només és segur, si no que és impres­cin­di­ble en la lluita con­tra el Covid-19. Ha car­re­gat molt dur con­tra el toc de queda i el fet de tan­car les ins­tal·laci­ons a les nou del ves­pre i ha dit: “El toc de queda és des­astrós, jo en dic el toc de mort”. Ha expli­cat que el 70 per cent dels entre­na­ments fede­rats es fan a par­tir de les nou del ves­pre i que en els pro­pers sis mesos: “Hau­rem de dir als espor­tis­tes, no podeu entre­nar. És un greuge com­pa­ra­tiu amb altres comu­ni­tats autònomes i la resta d’Europa”.

L’acte s’ha fet al Foment del Tre­ball i el seu pre­si­dent Josep Sánchez Lli­bre ha donat la ben­vin­guda als assis­tents i els hi ha dit que tenen el seu suport. “Estem en situ­ació excep­ci­o­nal, cada cop es més difícil donar via­bi­li­tat a les nos­tres empre­ses. Neces­si­tem un pla de res­cat per dife­rents sec­tors i avui par­lem de l’esport”. Josep Sánchez Lli­bre ha dit que calen cin­quanta mil mili­ons addi­ci­o­nals a les empre­ses espa­nyo­les i una part ha d’anar pel sec­tor espor­tiu, que ha xifrat en uns mil mili­ons.

Durant l’acte de pre­sen­tació del pla de res­cat de l’esport català també han par­lat repre­sen­tants de fede­ra­ci­ons, de clubs i enti­tats. Fer­ran Aril, pre­si­dent Fede­ració Cata­lana de Bas­quet ha mani­fes­tat: “T’has de rein­ven­tar, això no havia pas­sat mai. Hem tre­ba­llat molt dur per com­plir els pro­to­cols, ha sigut molta feina. Volíem tenir les màximes garan­ties i que no hi hagues cap dubte. Crec que l’esport es segur”. També ha mani­fes­tat en referència al tan­ca­ment de les ins­tal·laci­ons al ves­pre que el noranta per cent del nos­tre esport és ama­teur, les hores de pis­tes son majo­ritària­ment de les vuit del ves­pre a les dotze de la nit i que la gent no podrà entre­nar. “És impos­si­ble. S’omplen la boca de l’esport es cul­tura, l’esport es salut, que m’ho expli­quin”.

El secre­tari gene­ral de la Fede­ració Cata­lana de Fut­bol, Oriol Camacho, també ha estat molt dur. “Hi ha indig­nació, son mesu­res des­pro­por­ci­o­na­des”. Ha expli­cat que l’esport català va ser pio­ner en crear mesu­res de pro­to­col i que creu que les coses s’han fet bé. “El govern de la Gene­ra­li­tat ha seguit polítiques erràtiques, no escolta al seu propi secre­tari gene­ral de l’esport, ni al sec­tor. Tot l’esforç fet no ha ser­vit per res, ens sen­tin enga­nyats i traïts”.

Fran­cesc Cayu­ela, pre­si­dent del GEiEG, ha par­lats dels clubs i ha dit que estan pre­o­cu­pats, can­sats i han per­dut massa social i recur­sos. Ha dit que les mesu­res que s’han pres: “Son com­ple­ta­ment equi­vo­ca­des, res­trin­gir hora­ris és un greuge amb altres sec­tors, si el toc de queda és a les onze, és a la onze, tots iguals”. També ha dit que les admi­nis­tra­ci­ons mai han estès la funció dels clubs i que ho veuen com un espec­ta­cle secun­dari.

La pre­si­denta d’Indes­cat, Anna Pruna, ha estat con­tun­dent al dir: “l’impacte és devas­ta­dor”, i ha expli­cat que tres de cada deu tre­ba­lla­dors del sec­tor es que­da­ran sense feina. També ha dit que és tri­garà molt en recu­pe­rar les pèrdues i que: “Ani­rem 20 anys enrere, serà la mort de clubs i empre­ses”. Josep Vila­dot, pre­si­dent de Ges­ti­ona, ha expli­cat que hi ha molta pre­o­cu­pació i que al vol­tant de les ins­tal·laci­ons muni­ci­pals: “Hi ha pro­jec­tes soci­als que no es poden posar en perill. No veiem la sor­tida”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)