Natació

Lidón Muñoz reclama el focus a Castelló

Natació. La nedadora castellonenca del CN Sant Andreu arriba al campionat d’Espanya d’hivern després d’haver participat amb èxit en la Lliga Internacional a Budapest

La nedadora castellonenca del CN Sant Andreu Lidón Muñoz serà un dels noms propis del campionat d’Espanya d’hivern, en piscina de 25 metres, que es disputa des d’avui i fins diumenge. Lidón reclama el focus perquè nedarà a casa, a la piscina Gaietà Huguet de Castelló, a la Salera. I en segon lloc perquè tot i el temps de pandèmia i a diferència de la resta de participants arriba a la cita amb un gran bagatge competitiu, després d’haver estat durant un mes a Budapest amb algunes de les principals estrelles mundials en el circuit ISL (Lliga Internacional de Natació). L’andreuenca figura inscrita en cinc proves: 50 m lliure, 100 m lliure, 50 m esquena, 50 m papallona i 100 m estils. A més de Lidón, també seran a Castelló els seus companys de club Jessica Vall, Àfrica Zamorano i Joanllu Pons, entre d’altres, i els nedadors del CN Sabadell Marina Garcia i Cata Corró.

Mireia Belmonte, absent

Sense cap gran campionat internacional hivernal a la vista, la cita a Castelló serà un test per als nedadors de la selecció espanyola que competiran en l’Open d’Holanda (piscina de 50 m), del 3 al 6 de desembre, i que serà la primera prova selectiva per als Jocs Olímpics de Tòquio. De totes maneres, la majoria d’integrants del grup d’entrenament de Fred Vergnoux, liderat per la badalonina Mireia Belmonte, continuarà la seva preparació a Sierra Nevada i no competiran a Castelló, tot i que inicialment figuraven en les inscripcions. No és el cas del CN Sant Andreu, que serà a la piscina Gaietà Huguet amb totes les seves figures. “Bàsicament, el que volem és aprofitar l’oportunitat de competir a nivell estatal. Poder gaudir de tornar a la competició”, ressalta el màxim responsable tècnic del club andreuenc Jordi Jou, que amb els seus nedadors ha estat fent una concentració de 30 dies en alçada, a Andorra.

Un campionat restringit

El campionat, per tal de complir les mesures de seguretat sanitàries, serà a porta tancada i tindrà menys de la meitat de la participació habitual. La classificació prèvia no s’ha fet per mínimes sinó per rànquing i només hi haurà 24 nedadors per prova. Luis Rodríguez, director tècnic de la Federació Catalana de Natació (FCN), no descarta que hi pugui haver sorpreses: “És un campionat reduït i això pot donar més possibilitats a algun jove. Alguns pràcticament no competeixen des del més de febrer i s’ha de veure com han evolucionat. Necessiten treure’s els cuquet de la competició.”

Les estrictes restriccions de Catalunya a causa de la Covid-19, amb el tancament de clubs esportius, van coincidir amb els principals nedadors del CN Sant Andreu entrenant a Andorra i els del CN Sabadell a Sierra Nevada. No obstant això, el director tècnic de la FCN no amaga que hi hagut problemes per portar a terme la preparació: “Alguns clubs han hagut de fer autèntics malabarismes. Hi hagut ERTES a entrenadors, bàsicament de la base, i alguns nedadors han vist restringits els seus horaris d’entrenament.”

DESTACAT

Jessica Vall, Àfrica Zamorano, Joanllu Pons, Marina Garcia i Cata Corró són altres noms propis del campionat

LA BAIXA

Mireia Belmonte continua la seva preparació a Sierra Nevada amb vista a l’Open d’Holanda, selectiu per als Jocs Olímpics
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)