Handbol

La vacuna de Colònia

El Barça aspira a conquerir la desena copa d’Europa en la final a quatre ajornada el curs passat per culpa de la pandèmia i rubricar la seva magnífica trajectòria en la Champions

Les pri­me­res reme­ses de vacu­nes comen­cen a repar­tir-se arreu del món. En la bom­bo­lla del Lan­xess Arena de Colònia, la vacuna serà el nou tro­feu de la lliga de cam­pi­ons, que ha de supo­sar una injecció de moral i de pres­tigi per a un dels qua­tre gegants de l’hand­bol euro­peu. El Barça i el París Saint-Ger­main (18 h, per Esport 3) i el Kiel i el Veszprém (20.30 h) pug­nen, a par­tir d’aquesta tarda, pel guardó pen­dent del curs pas­sat en el majestuós pavelló d’una ciu­tat fan­tasma a la vora del Rin; res a veure amb el final de festa que cada pri­ma­vera aple­gava 20.000 afi­ci­o­nats de tots colors. Després de dos ajor­na­ments, l’EHF ha vol­gut man­te­nir la cita a tots els efec­tes, encara que hagi de ser a porta tan­cada i amb unes mesu­res sanitàries molt estric­tes que man­tin­dran els qua­tre equips con­fi­nats entre l’hotel Radis­son Blu i el pavelló, fora de qual­se­vol con­tacte exte­rior.

El dubte de Pálmars­son

En el ter­reny espor­tiu, el Barça arriba a la cita amb un full de resul­tats imma­cu­lat: 8 tri­omfs en 8 par­tits de la lliga de cam­pi­ons d’aquest curs, que sumats als de la tem­po­rada pas­sada ele­ven el nom­bre de victòries segui­des a 21, tot un rècord en la com­pe­tició. El repte és arri­bar a les 23 que supo­sa­ria la con­questa de l’anhe­lada desena copa d’Europa per a les vitri­nes del club blau­grana, el més guar­do­nat de tots. L’única pre­o­cu­pació és el genoll d’Aron Pálmars­son, que sem­bla que evo­lu­ci­ona favo­ra­ble­ment. L’islandès pas­sava per un moment de forma excels i al cos­tat de Luka Cin­dric for­men un tàndem letal en la pri­mera línia blau­grana.

El poderós París Saint-Ger­main, amb el major pres­su­post de l’hand­bol mun­dial (17 mili­ons d’euros), no tindrà la seva joia de la corona, Nikola Kara­ba­tic, que a l’octu­bre es va tren­car el lli­ga­ment encre­uat del genoll dret. En tot cas, l’equip de Raúl González, que encara no ha estre­nat el seu pal­marès en la màxima com­pe­tició con­ti­nen­tal, té argu­ments de sobres per tom­bar qual­se­vol rival amb juga­dors en la pri­mera línia excep­ci­o­nals, com ara el danès Mikkel Han­sen, el francès Nedim Remili i el gegant letó Dai­nis Kris­to­pans, botxí dels blau­grana en les semi­fi­nals del 2019, ales­ho­res en les files del Var­dar. A més de Han­sen, altres juga­dors amb pas­sat al Barça són el pivot polonès Sypr­zak i el late­ral bar­ce­loní Viran Mor­ros, tota una garan­tia en defensa. L’altre català en el con­junt pari­senc és el vallesà Fer­ran Solé, que s’ha incor­po­rat aquest curs al mili­o­nari pro­jecte de Nas­ser Al-Khe­laifi. En la roda de premsa prèvia a la fase final, l’entre­na­dor Xavi Pas­cual va elo­giar la tasca de tot el cos tècnic i va remar­car: “Arri­bem en les millors con­di­ci­ons pos­si­bles i estem pre­pa­rats, però els rivals ens bus­ca­ran les pes­si­go­lles igual que nosal­tres a ells. No som inven­ci­bles.”

En la segona semi­fi­nal, el Veszprém de David Davis arriba amb l’eti­queta de favo­rit con­tra el Kiel després que en l’últim cara a cara, el 2 de desem­bre, els hon­ga­re­sos gua­nyes­sin per un con­tun­dent 41-33. A més, en el con­junt de Filip Jícha, l’extrem danès Mag­nus Lan­din ha donat posi­tiu per Covid-19 i se suma a la baixa de Runne Dahmke.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.