Vela

El ‘Maitre Coq IV’ de Bestaven, vencedor de la Vendée Globe

Tot i arribar tercer a port, ha estat proclamat guanyador després de descomptar-li 10 hores de bonificació per haver rescatat a Kevin Escoffier el 30 de novembre

El Maitre Coq IV del francès Yannick Bestaven ha estat proclamat finalment vencedor de la novena edició de la Vendée Globe , la volta al món en solitari, després de creuar la línia de meta a les 04:19:46 (hora CET) en tercera posició i aplicar la seva bonificació de 10 hores i 15 minuts que li ha donat un temps final de 80 dies, 13 hores, 59 minuts i 46 segons per a un recorregut total de 28.584 milles nàutiques (52.966 km). Aquesta edició ha estat inèdita, no només per la pandèmia de la covid-19 sinó pel fet que l’ Apivia de Charlie Dalin, que va creuar la línia de meta ahir (20:35 hora CET) ha hagut d’esperar gairebé vuit hores per conèixer el desenllaç final. Dalin va acabar segon. El Maitre Coq IV ha arribat 7 hores 43 minuts i 59 segons després de l’ Apivia però se li han hagut de descomptar les 10 hores 15 minuts de bonificació atorgades pel jurat internacional de la Vendée Globe per la seva implicació en el rescat de Kevin Escoffier el passat 30 de novembre. Un cop feta la resta, resulta vencedor per dues hores i mitja de marge.

La tercera posició del podi ha estat per al Bureau Vallée 2 de Louis Burton, que ha creuat la meta en segona posició a les 00:45:12 (hora CET), després de 80 dies, 10 hores, 25 minuts i 12 segons .

La nota trista de la jornada l’ha protagonitzat l’alemany Boris Herrmann (Seaexplorer-Yacht Club de Monaco), que ha impactat amb una barca de pesca quan navegava a una mitjana de 20 nusos (38 km/h) i a 80 milles (148 km) de la meta. Erael tercer a la general i tenia una bonificació de sis hores que podien haver-li donat la victòria.

Al seu torn, el barceloní Dídac Costa (One Planet One Ocean) es manté en la vintena posició dels vint-i-cinc supervivents i a unes tres mil milles nàutiques de l’arribada encara tardarà uns dies per completar la prova.

LA DADA

Yannick Bestaven ha necessitat 80 dies, 13 hores, 59 minuts i 46 segons per completar el recorregut total de 28.584 milles nàutiques
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)