Waterpolo

Cimera al CN Sant Andreu

Waterpolo. Vuit clubs catalans, amb l’Atlètic Barceloneta com a gran favorit amb vuit títols consecutius, pugnen des d’avui fins diumenge pel ceptre de la copa a la piscina Pere Serrat

La copa canvia d’escenari i de finalistes, però des del 2013 el campió té un nom i el sap tothom: el CN Atlètic Barceloneta. Amb la classificació per a la final a vuit de la Champions assegurada després de la segona bombolla a Budapest, l’equip mariner afronta la copa del Rei amb el propòsit de mantenir el tron amb el novè títol consecutiu, el dissetè del seu palmarès, i recuperar l’hegemonia estatal després de l’ensopegada en les semifinals de la supercopa contra el CN Sabadell (16-17 als penals), a principi de curs a Can Llong. Precisament, el CN Sabadell, l’únic supervivent català en els quarts de final de l’Eurocopa, va ser l’últim botxí de l’Atlètic Barceloneta en el torneig del KO, en l’edició del 2012, que com aquesta es disputa a la piscina Pere Serrat, del CN Sant Andreu.

Com l’any passat, els vuit participants de la copa són catalans. Un fet que el president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertrán, va posar en relleu en la presentació de la competició la setmana passada, i encara més coincidint amb el centenari de l’organisme. Amb tot, les circumstàncies són ben diferents que el curs passat en la competició prepandèmica a Can Llong (Sabadell). En aquesta ocasió no hi haurà públic i el torneig es jugarà seguint tots els protocols Covid i les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries. Això sí, tots els partits es podran seguir tant per Esport 3 com per Teledeporte.

L’Atlètic Barceloneta i el CN Sabadell transiten en la mateixa part del quadre i es podrien trobar en unes hipotètiques semifinals si superessin en la primera eliminatòria el Quadis CN Mataró i el CN Catalunya, respectivament. L’equip maresmenc, com la resta, volia evitar l’encreuament inicial amb l’Atlètic Barceloneta a qualsevol preu en una temporada prou complicada per la renúncia del club a jugar l’Eurocopa i perquè en la lliga han quedat enquadrats en el grup de la permanència. El CN Catalunya, que juga la copa per segona temporada consecutiva, ho tindrà difícil si davant es troba amb la millor versió del CN Sabadell, reforçat després del 6-17 que va infligir al CE Mediterrani en la tornada dels vuitens de final de la segona competició europea.

Per al CN Sant Andreu, l’amfitrió, l’organització de la copa serà un dels primers actes commemoratius del 50è aniversari. En el terreny esportiu, l’equip de Juan Carlos Sanchón, classificat brillantment pel grup del títol en la lliga, no ho tindrà gens fàcil amb el duel contra el CN Barcelona en l’últim partit de la jornada inaugural. Tot i l’eliminació, el conjunt de Víctor González va fer un paper molt digne contra el Mladost Zagreb en els vuitens de final de l’Eurocopa. En aquesta mateixa part del quadre, sense el temut Barceloneta a l’horitzó, hi figuren el CN Terrassa i el CE Mediterrani, els dos últims finalistes de la competició, en un dels partits més interessants de la intensa primera jornada.

SEGURETAT

El torneig, sense públic, tindrà totes les mesures de seguretat sanitàries

Hannover no serà la seu de la final a vuit de la Champions

Encara no és oficial, però Hannover hauria renunciat a ser la seu de la final a vuit de la lliga de campions en les actuals circumstàncies de la Covid-19. Per a la LEN, l’alternativa més factible és que la fase final de la competició sigui en una de les dues bombolles en què s’estan disputant les fases classificatòries –ja se n’han fet dues i la tercera serà del 19 al 22 d’abril–: el Duna Arena de Budapest i Òstia (Roma). A priori, la seu italiana té tots els números per acabar sent la seu de la F8, del 3 al 5 de juny. Amb aquest canvi, tampoc hi haurà cap equip amb plaça reservada com a organitzador i es classificarien els quatre primers de cada grup.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)