Dissetè títol de copa per a l’Atlètic Barceloneta

El conjunt mariner ha dominat la final des de l’inici i ha ofegat el CN Barcelona amb una defensa espectacular (9-3)

El Zodiac CN Atlètic Barceloneta ha superat amb contundència el CN Barcelona (9-3) per adjudicar-se el seu dissetè títol de copa, el novè de consecutiu. En un partit marcat per les defenses, el premi al jugador més valuós de la final ha estat per Dani López Pinedo, l’incombustible porter mariner. El conjunt cenebista, que tornava a una final de copa una dècada després, sempre ha anat a remolc del seu rival i no ha pogut en cap moment neutralitzar la superioritat marinera.

En la posada en escena, l’equip mariner ha marcat dos gols en dos minuts. Marc Larumbe, en una acció de murri des de l’extrem, i Alberto Munárriz, des del centre en la primera superioritat numèrica del partit. A partir d’aquí, les defenses s’han imposat al joc d’atac. L’Atlètic Barceloneta, amb bloquejos constants, feia gala de la seva pressió asfixiant, mentre que el CN Barcelona ha fet també un pas endavant en defensa i ja no ha encaixat cap gol més en el primer quart. El marcador s’ha mantingut inalterable durant més de 10 minuts. El conjunt de Chus Martín ha necessitat la seva cinquena jugada d’home de més per anotar el tercer gol, amb un alley-hop d’Álvaro Granados després d’una gran assistència de Larumbe. En l’acció posterior, el conjunt cenebista ha pogut per fi inaugurar el seu marcador amb una diana de Víctor Flores, un dels jugadors més inspirats en aquesta copa. L’Atlètic Barceloneta, però, no perdonava i després d’una contrafalta del rival, Felipe Perrone ha impulsat un contraatac que ha tornat a culminar Granados en una acció de dos contra un davant el porter Unai Aguirre.

Després de la represa, la final començava a tenyir-se clarament de color mariner en un altre contraatac que ha rubricat el jugador total, Felipe Perrone. Encara restaven 14 minuts de joc, però el parcial de 5-1 ja començava a pesar en un partit amb tants pocs gols. Flores, qui si no, donava aire als de Víctor González, però la rèplica marinera ha estat pràcticament definitiva. Els boies de l’Atlètic Barceloneta han aparegut en aquests últims minuts del tercer quart i Mike Bodegas, en una acció de molt talent en un xut de cullera, i Miguel de Toro, aprofitant la seva enorme corpulència, deixaven el parcial en 7-2 amb vista a l’últim quart. Amb la final decidida, l’últim parcial també se l’ha apuntat l’equip mariner (2-1) amb els gols de Munárriz i Aleksic en superioritat, mentre que la diana cenebista ha estat obra de Pol Gomà en un gran contraatac. En els últims minuts López Pinedo ha estat substituït per Joao Pedro Coimbra a la porteria marinera.