El Barceloneta aixeca un mur

Waterpolo. L’equip mariner excel·leix en defensa, deixa sense arguments el CN Barcelona i conquereix el dissetè títol de copa, el novè consecutiu, a la piscina Pere Serrat del Sant Andreu

Barceloneta 9 Barcelona 3

ZODIAC CN ATLÈTIC BARCELONETA:López Pinedo; Famera, Granados (2), Munárriz (2), Bodegas, Larumbe (1), Aleksic (1), Fernández, De Toro (1), Perrone (1), Biel, Bustos i Coimbra.CN BARCELONA:Aguirre; Valls, Van den Burg, Flores (2), Duric, Esteller, Gomà (1), Delgado, Estrany, Tahull, Ramon i Aguilar.PARCIALS:2-0, 2-1, 3-1 i 2-1.ÀRBITRES:Segurana i Jaumandreu.PÚBLIC:Sense públic. Només amb la presència de directius dels clubs participants, federatius i autoritats.

El CN Atlètic Barceloneta va oferir la seva millor versió defensiva per conquerir el seu dissetè títol de copa, el novè consecutiu, i frustrar les il·lusions del seu rival veïnal, el CN Barcelona, que una dècada després va tornar a la final del torneig al mateix escenari del seu últim triomf, la piscina Pere Serrat del CN Sant Andreu. L’equip mariner va arribar a la final després de dues setmanes molt intenses, sense haver exhibit el seu millor nivell en la bombolla de la Champions a Budapest, i amb una semifinal de copa molt soferta contra el Sabadell (10-8). A l’hora de la veritat, però, va esvair tots els dubtes i amb una defensa de manual es va mostrar molt superior al seu rival des de l’inici fins al final. En un partit marcat per les defenses, el guardó al jugador més valuós no podia ser per a cap altre que Dani López Pinedo, l’incombustible guardià de la porteria de l’Atlètic Barceloneta i que ahir va signar 12 aturades.

La posada en escena, amb dos gols en dos minuts, ja va ser tota una declaració d’intencions marinera. Marc Larumbe, en una acció de murri des de l’extrem, i Alberto Munárriz, des del centre de l’atac en la primera superioritat numèrica, van aplanar el camí de la final. A partir d’aquí, les defenses es van imposar al balanç ofensiu. L’Atlètic Barceloneta, amb bloquejos constants, va fer gala d’una pressió asfixiant, mentre que el CN Barcelona també va fer un pas endavant en defensa i ja no va encaixar cap gol més en el primer quart. El marcador es va mantenir inalterable durant més de 10 minuts. El conjunt de Chus Martín va necessitar la seva cinquena jugada d’home de més per anotar el tercer gol, amb un alley-oop d’Álvaro Granados després d’una gran assistència de Larumbe. En l’acció posterior, el conjunt cenebista va poder per fi inaugurar el seu marcador amb una diana de Víctor Flores, un dels jugadors més inspirats en aquesta copa. El Barceloneta, però, no perdonava i, després d’una contrafalta del rival, Felipe Perrone va impulsar un contraatac que va tornar a culminar Granados en una acció de dos contra un davant d’un Unai Aguirre totalment venut. El parcial en el descans era de 4-1 amb gran protagonisme de tots dos porters.

Sentència marinera

Després de la represa, la final va començar a tenyir-se de color mariner en un altre contraatac culminat pel metrònom de l’equip, Felipe Perrone. Encara restaven 14 minuts de joc, però el parcial de 5-1 ja començava a pesar en un partit de pocs gols. Flores, qui si no?, donava aire als de Víctor González, però la rèplica marinera ja va ser definitiva. Els boies de l’Atlètic Barceloneta van aparèixer en aquests últims minuts del tercer quart. Mike Bodegas, en una acció de molt talent amb un xut de cullera, i Miguel de Toro, aprofitant la seva enorme envergadura, van deixar el parcial en 7-2 amb vista a l’últim quart. Amb la final decidida, l’últim parcial també se’l va apuntar l’equip mariner (2-1) amb els gols de Munárriz i Aleksic en superioritat, mentre que la tercera i última diana cenebista va ser obra de Pol Gomà en un gran contraatac. En els últims minuts López Pinedo, un dels herois del partit, va ser substituït per Joao Pedro Coimbra. El títol mariner va tenir dedicatòria. “Aquest títol va sobretot per la memòria d’Alfons Cánovas, el nostre president d’honor, una persona que va apostar molt pel nostre club i el nostre esport”, va sentenciar orgullós el tècnic Chus Martín.

Hem ofert la nostra millor versió. Estic molt orgullós de tots els jugadors i per la feina de tot l’‘staff’
Chus Martín
entrenador del cn atlètic barceloneta
Ens hem centrat en la defensa, el que millor sabem fer i on es guanyen títols. I ha sortit perfecte