Atletisme

L’AEA reconeix que no es van respectar del tot el protocols sanitaris a Torun

L’associació europea ha investigat perquè hi van haver casos de la Covid-19 en l’europeu de pista coberta i quan els atletes van tornar a casa

L’Associació Europea d’Atletisme (AEA) ha reconegut que els protocols sanitaris anti-covid “no sempre es van respectar” en alguns hotels oficials durant els recents campionats d’Europa en pista coberta de Torun (Polònia). Diversos països van detectar positius de la Covid-19 quan els atletes van tornar a casa. “Desgraciadament, la investigació ha revelat que els estrictes protocols sanitaris que s’haurien d’haver seguit en els hotels dels equips no sempre es van respectar completament”, ha assegurat l’AEA en un comunicat.

Ha citat com a exemples que l’obligació de portar mascaretes en tot moment excepte durant els àpats i en competició: “no va ser respectada en alguns hotels, sobretot la tarda en què van acabar els campionats –el diumenge 7 de març–, i abans de la tornada a casa de diversos equips”. L’AEA admet el seu deure moral i la seva obligació de proporcionar un entorn segur a tots els participants en els seus campionats d’acord amb les normes de país amfitrió, però adverteix que: “el respecte d’aquestes regles és responsabilitat de cada individu”. L’Associació Europea ha afirmat que revisarà els procediments i protocols sanitaris per tal de millorar les mesures per a futures competicions.

En els dies següents als europeus en pista coberta van començar a detectar-se casos positius entre alguns equips, particularment en els d’Itàlia (quinze), Alemanya, Gran Bretanya, Holanda, Irlanda i França.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)