Natació

Lidón Muñoz es queda a tres dècimes de la mínima olímpica en els 50 m lliures (25.07)

La nedadora castellonenca del Sant Andreu, or en el campionat d’Espanya Open de Sabadell, tindrà una altra oportunitat en l’europeu de Budapest

La castellonenca Lidón Muñoz (CN Sant Andreu) ha assolit el títol estatal de 50 m lliures (25.07) a Can Llong, però s’ha quedat a tres dècimes (24.77) del seu principal objectiu, segellar la marca mínima per als Jocs Olímpics de Tòquio. En tot cas, Muñoz disposarà de vuit setmanes per afinar el seu estat de forma i aconseguir l’anhelat bitllet per als Jocs en l’europeu de Budapest, el marc de la tercera i última finestra olímpica. La seva companya de club, Marta González, ha estat tercera, amb 25.98, a només 11 centèsimes del subcampionat, aconseguit per Rosa Peris (Costa Azahar), amb 25.87.

Mario Mollà, amb plaça per a l’europeu en els 50 m lliures

La gran sorpresa ha estat en els 50 m lliures masculins, en què el jove nedador del CN Terrassa Mario Mollà (22.69) ha obtingut el segon lloc, rere el polonès del Madrid NC Konrad Cerniak (22.28), i s’ha guanyat la plaça per a l’europeu, per davant de competidors molt més experimentats.

Quart or per a África Zamorano

Una de les proves més apassionants de la jornada ha estat la final dels 200 m estils femenins, en què Àfrica Zamorano (CN Sant Andreu) ha obtingut la seva quarta medalla d’or del campionat després d’imposar-se per una única centèsima de marge (2:13.50 i 2:13.51) respecte de Cata Corró (CN Sabadell). La mínima olímpica està fixada en 2:12.56 i tindran una altra oportunitat d’aconseguir-la en l’europeu de Budapest. Emma Carrasco (Inef de Lleida), sisena amb 2:17.53, ha segellat la seva segona mínima per a l’europeu júnior de Roma, després de la que ja va aconseguir dijous en els 400 m estils (4:48.75).

En els 200 m estils masculins, Joanllu Pons (CN Sant Andreu) s’ha emportat el títol després de rebaixar la seva marca personal (2:01.04), mentre que Sergio de Celis (CN Sabadell) ha estat segon, amb 2:01.51.

En els 200 m papallona, la nedadora del CN Terrassa Aida López ha ocupat el tercer lloc (2:15.33), per darrera de les dues representants de l’Inacua Màlaga, Carlota Torrontegui (2:14.09) i Carmen Balbuena (2:14.51).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)