Ciclisme

Roglic guanya la volta al País Basc en una etapa final de les que fan afició

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) té la seva segona volta al País Basc en el palmarès –la primera és del 2018–, després de recuperar el primer lloc en la general en la sisena i última etapa, en una jornada de les que difícilment l’aficionat podrà oblidar.

Roglic, que coincidia per primer cop amb Tadej Pogacar (UAE) en una cursa per etapes des que va cedir el mallot groc del Tour de França el dia abans d’arribar a París, el setembre de l’any passat, ha atacat en el descens d’un dels set ports que hi havia en els 111 quilòmetres de recorregut i quan en quedaven 60 amb l’etapa trencada i homes al davant.

En el penúltim port Pogacar treballava per al seu company Brandon McNulty, que tenia 23 segons d’avantatge en la general sobre el posterior vencedor d ela volta. Però el líder ha cedit i Rogla ja era el mallot groc de la general mentre liderava la cursa amb Hugh Carthy (EF) i David Gaudu (Groupama).

Carthy no ha aguantat el ritme al davant quan Gaudu ha fet la primera acceleració per assegurar-se el triomf d’etapa, perquè Roglic els havia dit que no la disputaria i la diferència amb els perseguidors s’anava reduint.

Gaudu i Roglic han creuat la línia d’arribada un darrere l’altre amb els braços alçats i Alejandro Valverde ha entrat el primer en el grup de perseguidors en què Pogacar ha treballat en solitari a 35 segons i el company de Roglic, Jonas Vingegaard, s’hi mantenia per acabar segon en la general. Pogacar tanca el podi.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)