Guanya al segon i té el títol a tocar

Handbol. El Barça pot ser campió d’aquí a dues jornades. Fins als últims quinze minuts no es desfà del Bidasoa

Barça 35 Bidasoa 27

BARÇA:Pérez de Vargas, Gómez (1, 1p), Mem (5), Fàbregas (4), Makuc (4), Pálmarsson (3) i Pascual (2) –set inicial–; Petrus, Entrerríos (3), N’Guessan (3), Frade (3), Dolenec (5), Janc (2) i Möller (ps).BIDASOA:Ledo, Cavero (4), Salines (3, 1p), Aguinagalde (1), Tesoriere, Azkue (4, 1p), Bonanno –set inicial–; Serrano (3), Crowley, De la Salut (3), Racotea (2), Zabala (5), Da Silva, Nieto (2) i Sierra (p.).PARCIALS CADA CINC MINTUS:3-1, 5-5, 9-6, 12-9, 13-11 i 18-13 (descans), 19-15, 21-19, 25-20, 28-22, 32-23 i 35-27.ÀRBITRES:Ausàs i Florenza. Van excloure Petrus i Frade, del Barça, i Salines, Racotea i Bonanno, del Bidasoa.

El Barça va vèncer el segon classificat de la lliga Asobal, el Bidasoa, per 35-27, i es va quedar a tocar de revalidar un cop més el títol. Els blaugrana superen per onze punts el conjunt guipuscoà, que ha de disputar set partits i pot sumar catorze punts. Si tots dos guanyen els propers partits, el Barça serà campió d’aquí a dues jornades.

La victòria contra el Bidasoa no va ser fàcil i el Barça va haver de treballar de valent i no es va poder distanciar en el marcador fins als últims quinze minuts. Els blaugrana sempre van anar a davant, menys en dos empats inicials, però mai van arribar a tenir deu gols d’avantatge. La màxima diferència va ser de 9 (32-23) i va arribar a sis minuts del final.

Des de l’inici del partit el Bidasoa va demostrar, amb el seu bon joc, per què ocupa la segona posició a la taula. Va saber plantar cara al Barça i mantenir-se dins del partit amb diferències curtes. El seu porter va tenir una bona actuació i va fer bones aturades, mentre que la part negativa van ser les nombroses pèrdues de pilota. Bona part de la culpa va ser de la defensa blaugrana, que va estar encertada tallant les línies de passada i va buscar el contraatac. Es va arribar al descans amb cinc gols d’avantatge pels locals, 18-13, i en la segona meitat els blaugrana van poder ampliar una mica més la diferència.