Tennis

Nadal venç Norrie en dos sets i accedeix a les semifinals del Barcelona Open Banc Sabadell

L’onze cops campió del Barcelona Open Banc Sabadell Rafa Nadal (1) ha tingut avui contra el britànic Cameron Norrie (58è de l’ATP) el partit més plàcid dels que ha jugat en la present edició i s’ha classificat per disputar demà les semifinals per 6-1 i 6-4 en una hora i 34 minuts. El balear havia cedit un set tant contra Ivashka en el debut com davant de Nishikori dijous en vuitens, però avui ha tingut al davant al rival més fluix dels quarts i no ho ha desaprofitat. El partit ha estat prou ensopit –tret de l’incert tram final–, tot i algunes espurnes de la dreta de Nadal en el marc d’un joc discontinu pels nombrosos errors del jugador nascut a Johannesburg (Sud-àfrica), resident a Londres i format en la seva etapa júnior a Nova Zelanda. Nadal, que ha arrencat fluix, ha resolt el primer acte en 40 minuts amb dos trencaments, un en el quart joc i un altre en el sisè. El break del tercer joc del segon parcial semblava que li havia aplanat el camí definitivament. Fins al punt que Nadal ha tingut pilota de 5-2. Però no l’ha materialitzat i Norrie, sense res a perdre, s’ha espolsat la pressió i ha reaccionat. El britànic ha convertit el seu primer trencament rendibilitzant, sobretot, el seu revés pla a dues mans (4-4). El manacorí ha serrat les dents, s’ha apoderat del servei rival en el joc posterior (5-4) i ha tancat el partit en un joc complicat en què ha aixecat un 0-30 davant d’un rival que cada cop s’estava agafant més confiances (6-4).

El rival del manacorí demà en les seves tretzenes semifinals a Barcelona serà l’asturià Pablo Carreño (6), que ha batut l’argentí Diego Schwartzman (4) remuntant el vol en el tercer set quan anava ben per sota amb 2-5 i el tenia mig perdut: 6-3, 3-6 i 7-5 en dues hores i 33 minuts. Nadal ha vençut en els set enfrontaments previs.

La primera semifinals del torneig ha quedat configurada en els enfrontaments matinals. La jugaran el grec Stéfanos Tsitsipas (2), que s’ha desfet del canadenc Felix Auger-Aliassime (10) per 6-3 i 6-3, i l’italià de 19 anys Jannik Sinner (11), superior al rus Andrei Rublev (3): 6-2 i 7-6 (6).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)