Atletisme

Maria Vicente ja veu més factible la classificació per als Jocs de Tòquio

Més enllà de la posició del rànquing mundial, l’atleta hospitalenca assegura que vol aconseguir el bitllet obtenint la marca mínima en heptatló, de 6.420 punts

L’hospitalenca Maria Vicente (Nike), de només 20 anys, veu més factible la classificació per als Jocs Olímpics de Tòquio després de la seva estrena de la campanya a l’aire lliure amb la victòria i una nova plusmarca espanyola i catalana d’heptatló (6.304 punts), el cap de setmana passat a Lana (Itàlia). “Sens dubte és l’objectiu principal de la temporada. Encara que és cert que abans de fer el primer heptatló sabíem que seria molt complicat. Llavors potser era més un somni que una realitat. Però a dia d’avui puc dir que, malgrat que segueix sent difícil, ja no és un somni i ho veig més factible. S’ha convertit en un objectiu principal”, assegura l’atleta en una entrevista a l’agència EFE.

En aquest sentit, Vicente, que des de fa un any s’entrena a Sant Sebastià a les ordres de Ramon Cid, s’ha referit a la via per aconseguir el bitllet olímpic: “Encara no han actualitzat el rànquing mundial, però la federació [espanyola], amb els càlculs que ha fet, m’ha dit que estaria en el lloc 16 i hi van 24 als Jocs. De tota manera, jo vull fer la mínima directa [6.420 punts] i ho intentaré. De l’altra forma et pots quedar fora l’últim dia.” De totes maneres, ha qualificat de “sorpresa” el salt de qualitat evidenciat en el el míting de combinades Multistar de Lana: “Sí que és veritat que jo volia millorar la meva marca personal i lluitar per un Top 3 o Top 5 en la classificació final, però no m’esperava fer una puntuació de 6.300, jo volia lluitar per uns 6.200 i una mica més. No tinc gairebé paraules per descriure-ho, no només pel que suposa un rècord d’Espanya, sinó també perquè cada vegada estic consolidant més la María Vicente atleta i em veig més a prop d’on vull arribar.”

El prodigi hospitalenc també ha parlat de la seva participació en l’europeu en pista coberta de Torun, en què tres nuls en llargada i una lesió al turmell li van impedir completar una gran actuació, camí d’un altre rècord estatal de pentatló: “Assimilant-ho després amb el meu entrenador vam arribar a la conclusió que potser havia competit massa abans de l’europeu. Com en el campionat d’Espanya, on vaig doblar amb l’heptatló i la llargada. Feia temps que viatjava i era fora de casa. Crec que vaig arribar una mica cansada a l’europeu. Tot és aprenentatge.”

Més enllà de la classificació pels Jocs, Vicente ja ha assolit la mínima per a l’europeu sub-23, que es disputa del 8 a l’11 de juliol a Bergen (Noruega), en el seu primer any en la categoria.

LA PROTAGONISTA

Sens dubte és l’objectiu principal de la temporada. Encara que és cert que abans de fer el primer heptatló sabíem que seria molt complicat. Llavors potser era més un somni que una realitat. Però a dia d’avui puc dir que, malgrat que segueix sent difícil, ja no és un somni i ho veig més factible
Maria Vicente
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)