Ciclisme

Michael Woods (Israel) guanya l’etapa reina de la volta a Romandia

El canadenc s’ha jugat el triomf amb Geraint Thomas (Ineos), que a punt d’entrar queia i entrava tercer

Michael Woods (Israel) és el vencedor de la penúltima etapa de la volta a Romandia, de 162 quilòmetres, amb 4.000 m de desnivell i que ja ha començat abans per la previsió de mal temps. La cursa es tanca aquest diumenge amb una contrarellotge de 16 quilòmetres que acabarà d’ordenar la general, que saltava pels aires als últims 4 quilòmetres de l’etapa reina. Woods és el nou líder amb Thomas a 11 segons i Marc Soler és quart a 33 i té Richie porte cinquè a tres.

El descens en el penúltim port, de 1a categoria, s’ha neutralitzat durant 3 quilòmetres per la boira que dificultava la visibilitat i amb el Movistar al capdavant del pilot la diferència dels escapats –Magnus Cort Nielsen (EF) a 59 segons de Marc Soler i Simone Petilli (Intermarche) al davant– era superior als 5 minuts.

L’entrada de l’Ineos al davant en la darrera ascensió, a l’estació de Thyon situada a més de 2.000 metres i amb 21 quilòmetres ininterromputs, reduïa el grup de favorits del qual es despenjava Marc Hirschi (UAE), cinquè en la general a 16 segons.

Tots contra un

Els Movistar tornaven al davant fins que Magnus Cort Nielsen s’ha quedat sol a 9 quilòmetres de l’arribada quan duia 4 minuts als favorits en la general i era l’Ineos el que tornava a marcar el ritme, un moviment que deixava Soler sense companys.

El vilanoví s’ha cansat d’esperar darrere els Ineos i agafant distància feia que la diferència baixés de 3 minuts, amb Rohan Dennis –líder des de dimarts fins a ahir– neutralitzant-lo i amb Richie Porte (Ineos), tercer a 14 segons amb el mateix temps que Geraint Thomas, tancant el grup primer i despenjant-se de seguida després.

Michael Woods (Israel) s’ha afegit a Lucas Hamilton(BikeExchange) uns metres per davant quan Dennis ha dit prou a 5 quilòmetres i quan el corredor de l’equip de Froome –16è a mig minut en la general– veia que s’hi podien afegir més homes ha marxat sol endavant amb el neozelandès Ben O’Connor (Ag2r) a uns metres i Soler a roda de Thomas fins que ha pogut.

Un o l’altre

Magnus Cort Nielsen (EF) ha aguantat fins que quedaven 4 quilòmetres i Simone Petilli s’ha posat al davant fins que Woods el superava a 3,7. Després, Geraint Thomas ha anat fent al seu ritme deixant rivals entremig i, en solitari, ha pogut agafar Woods a 2 quilòmetres. Izaguirre (Astana), Soler i Porte venien al darrere.

Thomas ha entrat al darrer quilòmetre amb més força, castigant Woods. O’Connor els seguia a uns metres fins que a 100 metres el canadenc s’ha posat en paral·lel, Thomas ha caigut quan tenia l’arribada a tocar i ha entrat tercer darrere O’Connor, que li pispava uns segons en la bonificació. Soler ha entrat a 53 segons de Woods.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)