Hoquei sobre herba

El Club de Campo supera el Junior per un ajustat 2-1 en la final de lliga

L’equip madrileny suma a Can Salas el seu 22è, mentre que el conjunt santcugatenc s’hi queda a les portes en la seva quarta final

El Club de Campo ha superat el Junior per un ajustat 2-1 a Can Salas i ha assolit la 22a lliga del seu palmarès. El conjunt santcugatenc, vigent campió de copa i que afrontava la seva quarta final de lliga consecutiva, ha anat de menys a més i en el tram final després d’un penal córner de Laura Bosch (60’) a punt ha estat de forçar l’empat.

Com és habitual, l’equip madrileny ha començat amb un ritme altíssim de joc. Una escapada de Carmen Cano, que ha frustrat Jana Martínez en una gran intervenció en l’un contra un, ha estat el primer avís. En el segon ja no ha perdonat. Begoña García ha caçat una bola rebutjada per la portera santcugatenca i ha rematat a boca de canó (6’). La pressió madrilenya provocava que el Junior no pogués allargar les possessions i amb prou feines ha arribat a l’àrea rival en el primer quart. En el segon ha fet un pas endavant i ha transitat per la línia de 22, però no ha tingut ni prou continuïtat ni precisió per crear perill. El Club de Campo ha tornat a prendre impuls poc abans del descans i ha disposat d’un penal córner que no ha sabut convertir. Al límit de la mitja part, s’ha produït un xoc entre Beatriz Pérez i Carlota Petchamé, que ha rebut un cop d’estic i ha quedat momentàniament estabornida.

Després de la represa, el Junior ha aprofitat els instants de superioritat –Beatriz Pérez havia rebut targeta verda– per trepitjar l’àrea rival per primer cop i forçar la primera intervenció amb el peu de la portera internacional del Club de Campo, Maria de los Ángeles Ruiz. L’equip madrileny ha replicat amb una acció de Carmen Cano, que ha fet exhibir els reflexos de Natàlia Salvador, la portera del Junior en el segon temps. En tot cas, el conjunt de Marcel Malgosa havia fet un pas endavant i ha forçat el primer penal córner (46’) aprofitant dos minuts més de superioritat. Mariona Serrahima no l’ha pogut rubricar en un acció dubtosa de la defensa rival. Al seu torn, les d’Eduardo Aguilar no han perdonat i en el seu segon penal córner, executat magistralment per Maria López, ha anotat el seu segon gol, a només 11 segons del final del tercer quart. El Junior no ha llançat la tovallola i també de penal córner, culminat per Laura Bosch, ha retallat diferències a 10 minuts per al desenllaç. L’equip de Sant Cugat ha continuat insistint i ha tingut una última oportunitat per empatar amb el tercer penal córner, quan ja atacaven sense portera. Ruiz ha aturat la primera rematada de Gigi Oliva i encara ha tingut una segona intervenció per frustrar l’empat del Junior i donar finalment el títol al Club de Campo.