Futbol sala

El Barça perd la final de la Champions contra l’Sporting (3-4)

L’equip blaugrana, amb gols de Marcenio i Ximbinha, ha dominat la primera meitat, però en la segona no ha pogut aturar la remuntada del conjunt portuguès

El Barça ha perdut la final de la UEFA Futsal Champions League contra l’Sporting de Portugal (3-4) i ha vist com a Zadar se li esvaïa la possibilitat de revalidar el títol assolit fa sis mesos i mig al Palau Blaugrana. El partit ha tingut dues parts ben diferents. La primera meitat ha estat de clar domini blaugrana (2-0), però en la segona el conjunt portuguès ha pres el comandament i en 5 minuts ha capgirat el resultat.

El campió només ha necessitat 51 segons per colpejar l’aspirant. Marcenio ha recuperat una pilota i amb la defensa verd-i-blanca excessivament oberta ha connectat un xut amb la punta del peu que s’ha colat pel mig de la porteria defensada per Guitta. L’Sporting ha replicat amb dues rematades d’Alex Merlim que han fet intervenir Dídac Plana. Però les oportunitats més clares han estat novament pel Barça amb dos contraatacs: un l’ha frustrat el porter brasiler després d’una bona transició entre Coelho i Adolfo; i l’altre ha acabat amb dos xuts al pal després d’una incursió d’Esquerdinha, i en què Coelho tampoc no ha pogut aprofitar el rebot. Amb 4 faltes en 8 minuts, l’arbitratge tenia sota control els excessos defensius del conjunt portuguès. A Nuno Dias no li agradava el que veia sobre el terreny de joc i no ha tardat a demanar temps mort. Amb el marcador en contra, l’Sporting tenia dificultat per allargar les possessions i el Barça portava molt perill en les transicions. Adolfo no ha trobat espais davant la presència de Guitta i poc després Esquerdinha ha tornat a topar amb el pal en un cop de cap fruit d’una gran assistència del porter maresmenc. L’equip blaugrana havia fet mèrits per arribar al descans amb un resultat més ampli i el premi li ha arribat al minut 17. En un altre contraatac, Daniel Shiraishi ha assistit a Ximbinha, que ha rematat per baix ajustat al pal per superar la sortida de Guitta. El primer assalt de la final acabava amb clar domini blaugrana (2-0).

L’Sporting ha fet un pas endavant després de la represa. Amb una pressió més alta, ha passat a prendre el control del partit, però el Barça ha estat a punt de marcar el tercer en un contraatac d’Adolfo, que entre Guitta i el pal han evitar que la pilota entrés al fons de la xarxa. En cinc minuts, però, la final entraria en una nova dimensió. Després d’una recuperació, Tomás Paço ha servit a Zicky, que lliure de marca ha retallat diferències (25’). Sense temps per refer-se del cop, Erick (27’) ha marcat el segon. El Barça estava contra les cordes i ni el temps mort demanat per Andreu Plaza ha servit per canviar el panorama. Joao Matos (30’) ha connectat un xut de falta, que entre Dídac i la barrera s’ha colat dins la porteria. L’Sporting havia estat capaç en 5 minuts de culminar la remuntada. Amb el vent a favor, l’equip portuguès semblava arribar més fresc i clarivident en el tram final. A 3:58 pel desenllaç, Plaza s’ha jugat la carta del porter jugador, però en una pèrdua de pilota Pany Varela (36’) ha marcat el quart. Ferrao ha aparegut per obrir la porta de l’esperança blaugrana (3-4), però no hi hagut temps ni oportunitats per forçar l’empat.