Ciclisme

Mader s’imposa a Ascoli Piceno i Valter és el nou líder del Giro

Alessandro de Marchi perd la ‘maglia rosa’ després d’arribar molt despenjat a l’arribada

El suís Gino Mader (Bahrain) s’ha imposat en la sisena etapa del Giro, de 160 km i amb la primera arribada en alt a Ascoli Piceno, i li ha pogut dedicar el triomf al seu company d’equip Mikel Landa, que ja és a Vitòria recuperant-se de la caiguda d’ahir. Mader és l’únic dels escapats del dia que ha pogut arribar amb avantatge a meta, amb només 12 segons de marge respecte del colombià Egan Bernal (Ineos), el millor del grup de favorits. Alessandro de Marchi (Israel) ha arribat amb més d’un quart d’hora de retard i ha perdut el lideratge en favor de l’hongarès Attila Valter (Groupama FDJ), seguit en la classificació general per Remco Evenepoel (Quick Step) i el mateix Bernal. El vilanoví Marc Soler (Movistar), vuitè a l’arribada a 27 segons del vencedor, ha tingut un bon rendiment i ha escalat fins al tretzè lloc de la general, a 1:14 de la nova maglia rosa.

El fort xàfec que ha començat a caure a 100 km de la meta ha endurit el tram final de la jornada, tot i que en l’últim moment s’ha pogut veure fins i tot el sol. L’ascens a San Giacomo (2a) és el port més llarg del Giro amb 15 km al 6%. Després de les nombroses caigudes d’ahir, avui s’ha viscut un incident insòlit i lamentable, quan un cotxe del BikeExchange ha envestit per distracció al belga Pieter Serry en l’ascensió final. Per sort, tot ha quedat en un ensurt i el corredor s’ha pogut reincorporar a la cursa .

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)