Ciclisme

Triomf de Victor Lafay (Cofidis) en la vuitena etapa del Giro

Victor Lafay (Cofidis) és el guanyador de le la vuitena etapa, de 170 quilòmetres i amb una primera hora de cursa rapidíssima fins que s’ha pogut formar la fuga. El lionès de 25 anys, en el seu quart any a l’equip francès, ha entrat en solitari després de ser el més fort en la darrera ascensió i estrena el seu palmarès com a professional amb la primera victòria del Cofidis al Giro.

Victor Campenaerts (Qhubeka) ha obert les hostilitats entre els nou escapats, a 18 quilòmetres de l’arribada quan el marge era de 6 minuts. Nelson Oliveira (Movistar) ho havia insinuat abans i Fernando gaviria (UAE) ha protagonitzat l’ensurt, al davant, en una baixada en què ha acabat a terra amb un tall a la mà que no li impedia seguir després de ser atès pel cotxe mèdic.

El flamenc ha començat a jugar amb els nervis dels companys de fuga i, amb Giovanni Carboni (Bardiani) en l’esprint especial al pas per un poble, ha pogut distanciar-se de la resta mentre al darrere els Israel es posaven al davant del pilot a 10 quilòmetres de l’arribada substituint els Groupama, del líder Attila Valter.

El jove italià ha afrontat sol al davant el port de quarta categoria a tres quilòmetres i Victor Lafay (Cofidis) el superava amb aparent facilitat a 2,3 pel final. Francesco Gavazzi ha entrat al darrer quilòmetre segon a 18 segons però el lionès ha pogut guanyar l’etapa.

L’Education First ha accelerat el ritme en el pilot en la darrera ascensió, en què hi ha hagut una caiguda que no ha afectat ni el líder ni els favorits, que entraven a menys de cinc minuts de Lafay en un grup reduït en què també hi havia marc Soler (Movistar).

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)