Ciclisme

Triomf d’etapa i lideratge per a Egan Bernal (Ineos) al Giro

El colombià té ara 15 segons d’avantatge sobre Remco Evenepoel (Deceuninck) a la general

Egan Bernal (Ineos) és el vencedor de la novena etapa del Giro, 158 quilòmetres i amb final en un port de primera i després d’un tram de grav, amb la què el colombià i vencedor del Tour el 2019 és el nou mallot rosa de la cursa que corre per primer cop en la seva carrera.

El colombià té ara 15 segons d’avantatge sobre Remco Evenepoel (Deceuninck), segon, a la general. “No em puc creure què està passant, he guanyat la meva primera etapa en una gran, he fet grans sacrificis per arribar fins a aquí i estic molt content” diu Bernal, que agraeix la confiança dels seus companys. Emocionat per ser el cinquè colombià en dur el rosa, Bernal ha dit que tot val la pena amb llàgrimes als ulls.

Alexis Gougeard (Ag2R) s’ha quedat sol al davant a 8 quilòmetres de l’arribada, com a últim supervivent d’una escapada de més de quinze homes que un dia més ha costat una barbaritat que es formés i, en la primera hora, es rodava a un ritme vertiginós.

L’entrada de l’Ineos al capdavant del pilot ha fet que la diferència dels escapats, que superava els tres minuts quan el Groupama Attila Valter gaudia del darrer dia amb el mallot rosa– marcava el ritme, s’esfumés en un tres i no res i ja baixés del minut en els darrers tres quilòmetres.

Koen Bouwman (Jumbo), que també havia estat en la fuga, atrapava Gougeard en el tram de terra més dur i quan quedava un quilòmetre i els Ineos feien que la diferència fos de 24 segons quan Remco Evenepoel cedia posicions entre els favorits, entre els quals ja no hi havia Valter.

Egan Bernal ha deixat tothom enrere, ha superat els dos escapats i amb un gran esforç en una rampa a menys de 200 metres ha pogut obrir un forat insalvable. Ciccone ha entrat a 5 segons i Evenepoel a 9.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)