Maica marca el camí

Waterpolo. El CN Sabadell recupera el títol de lliga i s’emporta el duel tàctic amb el combatiu CN Mataró en un gran partit de la boia internacional

CN Mataró 7 CN Sabadell 9

CN MATARÓ:Sánchez; Jackovich, Lloret, Gual (1), Sevenich (1), Bonamusa (1), Cambray (1), Nogué, Bach (1), Bertran, A. Espar (2, 1 p.), Aznar i Colominas.ASTRALPOOL CN SABADELL:Ester; Ortíz (1), Van der Sloot, Ariño, Morell, Nona (1), Cordobés, Maica (3), Forca (2), Keuning (2), Tankeeva, González i Carilla.PARCIALS:0-0, 1-3, 4-4 i 2-2.ÀRBITRES:Jaumandreu i Segurana.PÚBLIC:Uns 200 espectadors.

L’Astralpool CN Sabadell va recuperar el tron de la lliga en un duel tàctic contra el CN Mataró que no va poder imposar el fet de jugar a casa per revalidar el títol del campionat escapçat de l’any passat. L’equip vallesà, amb la divuitena corona en les darreres 22 edicions, referma la seva hegemonia, mentre que les maresmenques obtenen el subcampionat per sisena vegada, consolidant la seva posició de màxim aspirant. El tercer i últim assalt de la final, tot i un horari complicat (16.30 h), va tenir un magnífic colofó a la piscina Joan Serra. Fins i tot el temps es va aliar amb les jugadores i després d’un matí rúfol va lluir el sol a l’hora del partit.

El primer quart va estar marcat per les defenses. Les internacionals Maria Elena Sánchez i Laura Ester van tenir bones intervencions sota els pals i cap dels dos equips va veure porteria. Van haver de passar més d’onze minuts perquè s’inaugurés el marcador. Una gran acció individual des de la boia de Maica García, decisiva durant tot el partit, va trencar el gel. La resposta del CN Mataró va ser immediata, amb un xut des de l’exterior d’Alba Bonamusa. El CN Sabadell es va activar i amb dues transicions ràpides rubricades per Nona Pérez i Judith Forca va poder arribar al descans amb dos gols de renda (1-3). L’esbroncada de Dani Ballart a la mitja part a les seves jugadores va ser de consideració. Anni Espar va captar el missatge perquè només reprendre’s el joc va retallar diferències amb un llançament parabòlic. En tot cas, el CN Sabadell continuava marcant el ritme i amb l’intercanvi de gols va poder mantenir la seva renda abans d’abordar el quart definitiu (5-7). Maica, Mati Ortíz i Forca van marcar per les vallesanes, i altre cop Espar, de penal, Cambray i Bach ho van fer per les mataronines. Ja en l’últim quart, Maica i Keuning, en un contraatac, semblava que sentenciaven la final (5-9). El CN Mataró, però, va tornar a exhibir el seu esperit combatiu i amb els gols de Gual, en un atac amb set jugadores, i de Sevenich, en superioritat, van tornar a posar-hi emoció quan encara restaven 3:54 de partit. Laura Ester va aparèixer en el moment oportú per frustrar les últimes accions locals i segellar un nou títol sabadellenc. La final va significar el comiat de l’argentonina Helena Lloret després de més d’una dècada al màxim nivell.

Avui, copa Catalunya

Sense temps per descansar, el Sabadell torna a tenir partit avui perquè a Can Llong s’organitzen les finals de la copa Catalunya. L’equip de Palma, ja sense les neerlandeses, es jugarà el títol contra el Terrassa (19 h). Tot seguit, la final masculina entre el Barceloneta i el CN Sabadell (20.45 h).

El CN Mataró ens ho ha posat molt difícil. Hem ofert un gran espectacle en els tres partits