Adeu a un altre somni europeu

Waterpolo. El poderós Pro Recco deixa el Barceloneta fora de la final de la Champions a Belgrad

Pro Recco 12 Atl. Barceloneta 10

PRO RECCO:Bijac, Di Fulvio (1), Mandic (4), Figlioli (2), Younger (1), Presciutti, Echenique (1), Ivovic, Hallock (1), Aicardi (1) i Luongo (1).ZODIAC BARCELONETA:López Pinedo, Famera, Granados (2), Munarriz, Bodegas, Larume (1), Aleksic (1), Fernández (2), De Toro, Perrone (3), Mallarach (1) i Bustos.PARCIALS:2-4, 4-3, 4-1 i 2-2.ÀRBITRES:Alexandrescu (Romania) i Stavridis (Grècia). Van expulsar Velotto, Presciutti i Larumbe.

La gran bèstia negra del Barceloneta a Europa, el Pro Recco, es va tornar a creuar en el camí dels barcelonins, aquesta vegada en les semifinals de la Champions a Belgrad. Els italians, dirigits per Gabi Hernández, van aprofitar les seves individualitats en atac i van portar al límit –excessivament segons Chus Martín– la seva defensa per trencar el partit en el tercer quart (4-1). L’esquerra del serbi Dusan Mandic (4 de 8) va ser molt difícil de defensar, sobretot en les jugades d’inferioritat. Pels catalans, en canvi, Munarriz no va veure la llum en cap moment (0 de 6) i l’equip va ser incapaç de trobar alguna escletxa per jugar amb els boies, que es van quedar sense marcar, a diferència dels italians, que a mesura que passaven els minuts també es van sentir forts en les passades interiors. Només quatre gols en les deu jugades de superioritat retraten la impotència que els atacants del Barceloneta van viure.

El partit va començar de forma trepidant. El Barceloneta no es va deixar intimidar pels xuts inicials de Mandic i Younger i, liderat per Perrone i Fran Fernández, que es va destapar en atac, va clavar un 0-3 que el va situar amb el domini de la situació (2-4) al final del quart. En el segon període la defensa de Martín, sobretot quan es va situar en zona, va tenir problemes per aturar els atacants italians, que van respondre al 0-3 del Barceloneta amb un 3-0 a favor (5-4) rematat per un penal clavat a l’escaire per Mandic.

Auge i caiguda

L’equip es va tornar a refer i, sense nervis, va jugar els seus millors minuts i amb un altre 0-3 va posar els italians contra les cordes (5-7), recordant l’exhibició memorable dels quarts contra l’Olympiacòs. En la segona part, però, va arribar la davallada. Els de Gabi Hernández no només van trobar el gol exterior, sinó que van defensar encara amb més agressivitat i van poder jugar amb els seus boies (Hallock i Aicardi). També va nedar al contraatac davant la impotència dels llançadors catalans també en les jugades de superioritat. El 12-9 de Figlioli a 3:42 va ser definitiu.

Estic dolgut, ells han defensat per sobre del límit i això deixa de ser waterpolo
Chus Martín
entrenador del Barceloneta

Primera final europea de Gabi Hernández

L’exentrenador del CN Sabadell ha portat el Pro Recco a la seva primera final de la Champions després de quatre temporades de sequera. Els italians van ser campions el 2015, l’any següent que el Barceloneta aixequés el títol. Hernández arribava a Belgrad després d’un gran disgust, la derrota en la final de la lliga italiana contra el Brescia, que ahir va cedir en l’altra semifinal contra el Ferencváros. El Brescia i el Barceloneta jugaran pel tercer lloc (18 h, Teledeporte) en el comiat de Chus Martín.