Atletisme

Lamdassem i Nadolska guanyen la 35a Mitja Marató Internacional de Granollers

El corredor olímpic lleidatà Ayad Lamdassem, plusmarquista estatal de marató, amb un temps d’1h03:31 en categoria masculina, i la polonesa Karolina Nadolska, amb 1h11:27 en femenina, s’han imposat en la 35a edició de la Mitja Marató Internacional de Granollers que s’ha disputat en aquesta ciutat catalana. Amb 3.000 corredors en la sortida, el màxim permès per la mesures de seguretat per Covid-19 i sota una temperatura de 20ºC, s’ha produït una sortida escalonada per calaixos en grups d’uns 600 corredors, amb set atletes en línia separats amb la distància de seguretat obligatòria i perfectament organitzada. Javi Guerra, tricampió d’Espanya de marató i doble campió de mitja marató, ha estat segon amb 1h03:44, a tretze segons de Lamdassem. el marroquí Youssef Ben Hadi ha completat el podi amb 1h04:09. Cal destacar el lloc 14è del veterà Reyes Estévez amb 1h09:20.

En categoria femenina, amb l’absència, per tema de visat, de la portuguesa Sara Ribeiro, campiona d’Europa de mitja marató, la polonesa Karolina Nadolska, doble campiona del seu país del 5.000 i amb una marca en la mitja marató d’ 1h.09:54 ha realitzat una gran carrera vencent amb un crono d’1h11:27, una de les millors marques en la història de la prova (el rècord està en poder de l’etíop Gete Wami amb 1h.10:24 (2006)).

Nadolska, que entrena als Estats Units, ha manat de principi a fi, encara que ha quedat lluny de la seva millor marca personal (1h.09:54), superant en gairebé dos minuts la manresana Mertixell Soler, segona amb 1h.13:44, i en poc més de tres la catalana Gema Barrachina, tercera amb 1h.14:33.

La victòria en cadira de rodes ha estat per a l’atleta paralímpic de Les Franqueses, Jordi Madera, que ha revalidat el seu triomf de l’any anterior amb un temps de 59:50.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)