Tennis

Nadal-Djokovic, capítol 58è

Tennis. Roland Garros. El balear venç Schwartzman i el serbi supera Berrettini i se citen en la semifinal, l’enèsim enfrontament

Rafa Nadal (3) va derrotar l’argentí Diego Schwartzman (10) per 6-3, 4-6, 6-4 i 6-0 en dues hores i 45 minuts i jugarà demà la semifinal de Roland Garros contra Novak Djokovic (1) –la repetició de la final del 2020–, que va superar la potent dreta de l’italià Matteo Berrettini (9) amb un nivell superlatiu en els dos primers sets i patint en el tercer i el quart: 6-3, 6-2, 6-7 (5) i 7-5 en tres hores i 28 minuts. Nadal jugarà la seva catorzena semifinal en el 58è duel entre els grans favorits. El serbi domina per 29-28. L’altre partit el disputaran l’alemany Alexander Zverev (6) i el grec Stéfanos Tsitsipas (5).

Sòlid des del fons i agressiu, Nadal va fer un primer set impecable en la repetició de la semifinal del 2020 (6-3). Schwartzman va reaccionar en l’inici del segon acte amb un break matiner (0-3). Nadal es va sobreposar (3-3), però va abaixar el seu nivell i no va evitar que el ràpid tennista de Buenos Aires, que li ha generat molts dubtes, consumés la reacció (4-6). Nadal sumava 36 partits seguits guanyats a París. Amb 4-4 en el tercer acte i el partit incert, el break de Nadal va ser la clau de volta que va capgirar la dinàmica i que li va obrir el camí del triomf, en un quart set plàcid.

Sakkari-Krejcikova, la semifinal

El primer set que va perdre la jove de 17 anys Coco Gauff (24) en tot el torneig és d’aquells que fan mal. Dominava contra la txeca Barbora Krejcikova (33a) per 3-0. La txeca va agafar el to (3-3). La nord-americana s’hi va regirar (5-3) però va tancar el parcial. També va perdonar amb 6-5 i amb 6-6 va tenir el desempat a la mà. Però Krejcikova va salvar cinc pilotes de set i va donar un cop de puny a la primera. Amb Gauff desencisada, li va endossar un 5-0 en 17 minuts. Amb tot perdut, la nord-americana va reaccionar i va salvar cinc pilotes de partit. La txeca va segellar el triomf amb el seu servei: 7-6 (6) i 6-3 en una hora i 50 minuts. Dona de recursos –també està viva en el quadre de dobles–, amb un revés a dues mans molt precís i un gran sentit tàctic. En el segon partit, Maria Sakkari (17), de musculatura prodigiosa, va jugar un partidàs i va superar la polonesa de 20 anys Iga Swiatek (8), que defensava el títol. La grega només va perdre el seu primer servei del partit i ja no va titubejar. Swiatek va demanar assistència mèdica amb 2-0 en contra en el segon set per problemes a la cuixa dreta.