Tennis

L’èpica de Nadal no pot frenar l’exhibició històrica de Djokovic a Roland Garros

Novak Djokovic ha fet història avui superant Rafa Nadal en les semifinals de Roland Garros per 3-6, 6-3, 7-6 (4) i 6-2 en 4 hores i 10 minuts i jugarà diumenge la final contra el grec Stéfanos Tsitsipas (5), que ha eliminat l’alemany Alexander Zverev (6) en cinc sets. El serbi es converteix en el primer jugador de la història que venç dos cops Nadal al seu santuari, en el qual també va perdre contra Robin Soderling en els vuitens de final del 2009 i amb el propi Djokovic en els quarts del 2015. El tretze cops campió mai abans havia caigut en les semifinals i s’ha hagut d’agenollar davant del joc excels del millor Djokovic probablement mai vist sobre terra batuda, que ha acabat diluint els tocs èpics de Nadal, que mai no ha llançat la tovallola davant del millor revés a dues mans del circuit. El serbi, doncs, es revenja amb tots els honors de la final perduda el 2020. “És el millor partit que he jugat mai aquí a París”, ha dit el vencedor després de consumar el 30-28 favorable en la major rivalitat de la història del tennis.

Nadal ha sortit molt fort davant d’un rival descol·locat: 5-0. El serbi ha reaccionat amb un trencament en el setè joc i s’ha acostat (5-3). El balear ha tancat el primer acte al servei en la setena pilota en un joc en què Nole ha inquietat restant molt bé i igualant un 40-0. El contraatac de Djokovic no s’ha fet esperar i s’ha avançat per 2-0 en l’arrencada del segon parcial. Nadal li ha parat els peus amb un contrabreak i l’ha confirmat amb el seu servei (2-2). Amb el seu revés d’alta gamma a ple rendiment i una sensació de major comoditat, Djokovic ha celebrat un nou trencament (4-2) en una fase de joc titànic d’un nivell altíssim, tant tècnic com tàctic i s’ha fet seu el segon set (6-3).

El tercer acte ha tornat a ser un exercici d’igualtat. Djokovic ha consumat dos breaks en el sisè i el vuitè jocs i Nadal , un en el setè. El serbi ha segellat el 5-3 en un joc dramàtic de molta tensió en què ha salvat pilota de trencament. Però amb 5-4 i servei, s’ha ennuegat amb la pressió de Nadal (5-5). Malgrat tot, la tendència era de domini del serbi i d’una èpica que s’ha acabat esvaint per part de Nadal, que ha perdut el tie-break. El manacorí, però, ha reviscolat amb un trencament en el primer joc del quart acte (0-2), però Nole ha capgirat amb caràcter i qualitat la tendència adjudicant-se sis jocs consecutius (6-2) amb cops de gran qualitat. El 5-2, per exemple, l’ha segellat amb una darrera deixada invertida executada digna d’aparèixer en el resum dels millors cops del torneig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)