El Barça serà a la final de la Champions després d’una treballada victòria contra el Nantes (31-26)

Gonzalo, amb 17 aturades, ha estat un dels jugadors decisius. El seu rival serà demà l’Aalborg (18 h)

El Barça ha segellat el seu accés a la final de la Champions de Colònia després d’una treballada victòria contra el Nantes (31-26), que ha demostrat el seu bon moment i perquè havia estat capaç d’eliminar el Kielce i el Veszprém en les eliminatòries anteriors. El seu rival en la pugna pel seu desè títol europeu serà demà l’Aalborg (18 h per Esport 3). Gonzalo Pérez de Vargas, amb 17 aturades, li ha acabat guanyant la partida a Emil Nielsen en una semifinal que ha estat també un duel de porters. El conjunt blaugrana sempre ha portat la iniciativa, però ha sabut patir i fer-se fort en defensa quan el Nantes ha igualat el resultat en la segona meitat. Els gols blaugrana han estat molt repartits, i els màxims anotadors han estat Dika Mem, amb 6, i Aleix Gómez, amb 5.

L’equip blaugrana ha colpejat primer. La tripleta francesa en l’equip titular, N’Guessan, Fàbregas i Mem, han deixat la seva targeta de presentació (3-0) només començar davant un Nantes que ha necessitat més de 6 minuts per veure porteria. L’encarregat ha estat Valero Rivera, de penal. A partir d’aquí, el partit ha entrat en una fase d’enorme equilibri. El Barça sempre ha portat la iniciativa, però amb mínimes diferències, entre un i tres gols, en un partit que per moments semblava un duel de porters, amb grans intervencions de Gonzalo Pérez de Vargas i el futur jugador blaugrana, Emil Nielsen (a partir del 2022). Tots dos han acabat la primera part amb 8 aturades. El parcial de la primera meitat ha estat de 15-13, curiosament igual que la primera semifinal entre el París Saint-Germain i l’Aalborg.

Després de la represa, el gran treball defensiu del Nantes, amb les aturades de Nielsen, i l’efectivitat de Valero en els penals han propiciat que el conjunt francès empatés per primer cop el partit (17-17) als 37 minuts de joc. El Barça s’havia encallat en atac i Xavi Pascual ha demanat temps mort per sacsejar l’equip. Les consignes han donat resultat. El conjunt blaugrana ha superat els moments de crisi i amb un parcial de 3-0, amb gols d’Aleix, Dolenec, de penal, i Mem ha tornat a prendre la iniciativa. Les dues defenses estaven rendint a un gran nivell, però de mica en mica els blaugrana han anat guanyat terreny al seu rival. Gonzalo ha acabat amb millors números que el seu homòleg a la porteria rival i dos gols de Mortensen i Aleix Gómez a porteria buida han eixamplat la diferència fins als sis gols (26-20) i han encarrilat l’accés a la final. Alberto Entrerríos s’ha jugat la seva última carta amb atacs amb set jugadors, però no ha pogut evitar el clar triomf blaugrana.