Futbol sala

La màgia de la cinquena

Futbol sala. El Barça derrota el Llevant en el tercer partit de la final en els penals amb una última aturada de Dídac. Daniel força la pròrroga i Matheus força les penes màximes

Barça 2 (5) Llevant 2 (4)

BARÇA:Dídac, Aicardo, Dyego, Ferrão i Marcenio –equip inicial–; Matheus, André Coelho, Daniel, Adolfo, Esquerdinha, Joselito, Povill, Ximbinha i Feixas.LLEVANT:Fede, Rubi Lemos, Maxi Rescia, Gallo i Pedro Toro –equip inicial–; Araça, Rafa Usín, Esteban, Marc Tolrà, Márquez, Rivillos, Roger, Jorge Santos i Raúl.GOLS:0-1 (21’) Pedro Toro. 1-1 (40’) Daniel. 1-2 (42’) Rafa Usín. 2-2 (46) Matheus. Penals: Ferrão (1-0), Ximbinha (2-0), Rafa Usín (2-1), Rivilos (2-2), Marcenio (3-2), Maxi Rescia (3-3), Dyego (4-3), Marc Tolrà (4-4), Daniel (5-4).ÀRBITRES:A. Felipe i D. Urdanoz. Van mostrar targeta groga a André Coelho (2), Ferrão, Esquedinha, Ximbinha, Rubi Lemos, Pedro Toro, Marc Tolrà i Rafa Usín.

Dídac va aturar el dotzè penal del tercer partit de la final i el Barça va guanyar la seva cinquena lliga. Per arribar fins aquí els blaugrana van haver de lluitar i patir molt. Van remuntar en dues ocasions un resultat advers i ho van fer en els últims segons del temps reglamentari i de la pròrroga amb dos gols de Daniel i Matheus que van mantenir viu l’equip. El Llevant es va avançar en dues ocasions i dues vegades va estar a menys d’un minut de guanyar el seu primer títol de lliga. Els blaugrana van reaccionar a temps i primer van forçar la pròrroga i després, els penals. En els penals els homes d’Andreu Plaza es van imposar per 5-4 i van poder aixecar el trofeu de campions.

Els dos equips es van mostrar respecte en els primers minuts conscients del que s’estaven jugant i de la igualtat que hi va haver en els dos primers partits de la final. A poc a poc van començar a arribar a la porteria rival, encara que sense crear ocasions clares. La millor dels blaugrana va ser una rematada al pal de Ximbinha en el minut tretze i una acció de Ferrão que va aturar el porter del Llevant en el minut setze. A dos minuts del descans, els visitants van enviar una pilota a l’escaire de la porteria del Barça, i amb el 0-0 inicial es va arribar al final de la primera meitat.

Tot just començar la segona part, el Llevant es va avançar en el marcador en aprofitar un refús del porter Dídac. Els blaugrana van intentar reaccionar ràpidament i van disposar de bones ocasions per empatar, la millor una pilota que Ferrão va enviar al pal. A quinze minuts del final André Coelho va veure la segona targeta groga i el Barça va estar dos minuts amb un home menys. Marcenio va evitar el segon gol del Llevant en treure una pilota sobre la línia. Quan els blaugrana van recuperar la igualtat van tornar a disposar d’ocasions, però un cop i un altre van topar amb el porter Fede i les seves grans aturades. Fins i tot ho va intentar Dídac amb un xut des de la seva àrea, que va anar al pal. En els últims quatre minuts el Barça va atacar amb porter jugador i, a falta de 44 segons, una passada de Marcenio a Daniel va significar l’empat (1-1) i la pròrroga.

Novament al darrere

L’alegria va durar poc perquè el Llevant es va tornar a avançar en el segon minut del temps suplementari amb un gol de Rafa Usín (1-2). Els blaugrana van buscar novament l’empat; Ferrão va enviar una pilota al pal, la quarta del Barça, i a 46 segons del final de la segona part de la pròrroga Matheus va aprofitar una passada de Ferrão i va tornat a anivellar la final (2-2). No hi va haver temps per a més i es va arribar als penals.

Dídac va aturar el primer que va xutar el Llevant, però després Esquerdinha no va marcar i el Llevant va anivellar els llançaments de penes màximes. Daniel va fer el 5-4 en l’onzè penal i en el dotzè Dídac va tornar a aturar la pilota i el títol de lliga va ser del Barça.

ELS PROTAGONISTES

Hem empatat de manera agònica. S’ha de valorar la fe i la tranquil·litat de l’equip
Andreu Plaza
Molt content i satisfet. Ha estat una temporada complicada i l’hem acabat de la millor manera
Dídac

L’ENCERT FINAL

12
penals
es van xutar. Els blaugrana en van marcar cinc i el Llevant, quatre.