Gimnàstica

Sunisa Lee hereta la corona

Gimnàstica artística. La nord-americana guanya la final individual en una dura lluita amb la brasilera Andrade i les russes Melnikova i Urazova. El podi es decideix en el darrer aparell

Sunisa Lee va guanyar la medalla d’or en el concurs complet individual i va succeir en el palmarès dels Jocs Olímpics la seva compatriota Simone Biles, que va ser baixa per prioritzar la seva salut mental. La quatre vegades campiona olímpica a Rio era a la graderia amb la resta de l’equip dels Estats Units animant la seva companya. Sunisa Lee va sumar 57.433 punts i va superar per menys de dues dècimes la brasilera Rebeca Andrade (57.298), mentre que la tercera posició va ser per a la russa Angelina Melnikova (57.199).

El títol olímpic i les altres dues places del podi no es van decidir fins al darrer aparell, el terra. Les quatre primeres van arribar a l’última rotació amb només mig punt de diferència i qualsevol podia haver guanyat una de les medalles. La nord-americana ocupava el primer lloc abans del terra, i es va mantenir al davant. La brasilera, que va liderar la final en els dos primers aparells i va lluitar pel títol olímpic fins a la darrera rotació, ocupava la tercera plaça. Va fer dues errades en posar dos cops un peu fora dels límits i això li va impedir ocupar el primer lloc, però sí que es va assegurar la medalla de plata.

La tercera plaça del podi va ser per a Angelina Melnikova, que era quarta i va poder superar en aquest darrer aparell la seva compatriota Vladislava Urazova, de 16 anys. La jove russa ocupava el segon lloc, però el terra va ser el seu pitjor aparell i va finalitzar en la quarta plaça (56.966). La cinquena posició de la final va ser per a la japonesa Mai Murakami, que va ser força regular en els quatre aparells (56.032), però mai va poder estar en la lluita per les medalles.

La millor puntuació en un aparell de la final individual va ser el 15.300 que van aconseguir Sunisa Lee en les barres asimètriques i Rebeca Andrade en el salt. La nord-americana Jade Carey va entrar en la final en el lloc de Simone Biles i va ocupar la vuitena posició (54.199), després de caure en la barra d’equilibris.

L’espanyola Roxana Popa va acabar en la 22a posició, amb un total de 51.533 punts. Va començat malament la final i en el seu primer aparell, la barra d’equilibris, va caure (11.700). Després va millorar i va arribar a anar setzena, però en el seu últim aparell, les barres asimètriques, va tornar a caure (12.466). La seva millor nota la va aconseguir en el salt, amb 14.600.

BILES A LA GRADERIA

La campiona olímpica, que va ser baixa, va animar la seva compatriota
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)