Gimnàstica

Simone Biles, tampoc avui

Gimnàstica artística. La barra, demà, és la darrera final en què la quatre cops campiona olímpica podria aparèixer a Tòquio. Ray Zapata, plata ahir empatat amb l’or, Artem Dolgopyat

Simone Biles tampoc disputarà la final de terra aquest dilluns, i la barra demà és la darrera final en què la quatre cops campiona olímpica a Rio el 2016 i dominadora de la gimnàstica mundial des de l’any 2013 podria competir. “En qualsevol dels casos, tots et donem suport”, diu el comunicat de la federació nord-americana. Biles va competir avui fa vuit dies en la fase de classificació, en què va sumar la puntuació més alta malgrat mostrar-se nerviosa i cometre més errades del que és habitual en ella. Dos dies després en la final per equips es va retirar després d’haver fet l’aparell de salt, prioritzant la seva salut mental.

Artem Dolgopyat (Israel) és el campió olímpic en l’exercici de terra, amb els mateixos punts que el canari d’origen dominicà Ray Zapata. Els dos van acabar empatats a 14.933 punts i la major dificultat de l’exercici de Dolgopyat va desequilibrar la balança. El xinès Xiao Ruoteng, amb 14.766 punts, va completar el podi. La de Dolgopyat, nascut a Ucraïna i amb una àvia jueva, és la primera medalla d’or per a Israel a Tòquio i la primera en gimnàstica en tota la història de l’esport de l’Estat israelià.

En el poltre femení, l’or va ser per a la brasilera Rebeca Andrade; la plata, per a Mykayla Skinner (EUA), i el bronze, per a Yeo Seo-jeong (Corea del Sud). Max Whitlock (Gran Bretanya), Lee Chih-kai (Taipei) i Kazuma Kaya (Japó) són el podi masculí en anelles, i el darrer podi d’ahir va ser per a la belga Nina Derwael, la russa Anastasiia Iliankova i Sunisa Lee (EUA) en asimètriques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)