Atletisme

Thompson ja albira el doblet

Atletisme. La jamaicana acredita 21.66 en les semifinals de 200 m i presenta la candidatura per allargar el regnat de l’esprint

La jamaicana Elaine Thompson-Herah va fer ahir tota una declaració d’intencions amb el repte de revalidar el doblet olímpic en les proves de velocitat. La doble campiona a Rio i flamant guanyadora dels 100 a Tòquio (10.61), es va imposar en els 200 m després d’igualar el seu registre personal amb 21.66. Tot un avís per a les seves rivals i en especial per a la seva compatriota Shelly-Ann Fraser-Pryce, segona en els 100 (10.74) i que haurà de millorar molt les seves prestacions (22.13) si vol discutir el triomf a la defensora del títol en la final que tancarà la cinquena jornada a l’estadi olímpic (14.50 h).

Més enllà de les dues caps de fila jamaicanes, la final tindrà altres protagonistes, com ara la sorprenent velocista de 18 anys de Namíbia Christine Mboma, que, tot i una sortida pèssima i una tècnica poc depurada, va ser capaç d’establir una nova plusmarca mundial sub-20 amb 21.97. Mboma, com la seva compatriota Beatrici Masilingi (22.40), té nivells naturals de testosterona alts (hiperandrogènia). També serà a la final la ivoriana Mariee-Jose Ta Lou (22.11), que entre Rio i Tòquio ja acredita tres quarts llocs en les proves de velocitat, i la bahamenya Shauanae Miller-Uibo (22.14), vigent campiona olímpica en 400 m.

Van Niekerk, eliminat

Qui no podrà defensar el títol de la volta a la pista és el sud-africà Wayde van Niekerk, el recordista mundial a Rio (43.03), que va ser eliminat en les semifinals amb uns discrets 45.14. Kirani James (43.88), Anthony José Zambrano (43.93) i Steven Gardner (44.14) van ser els millors.

Maria Vicente entra en acció

La pròxima matinada (2.35 hora catalana) entrarà en acció el prodigi hospitalenc Maria Vicente en els 100 m tanques, la primera de les set disciplines que formen l’heptatló. Entre les inscrites destaca la participació de la belga Nafissatou Thiam, la vigent campiona olímpica. D’altra banda, qui no prendrà part en les sèries de 110 m tanques és l’hispanocubà Orlando Ortega, subcampió a Rio, que es va fer una lesió als isquiotibials durant un entrenament a Tòquio.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)