Atletisme

Nafissatou Thiam revalida el títol olímpic d’heptatló

Maria Vicente acaba divuitena en la seva estrena en uns Jocs. Damian Warner obté el títol de decatló amb un nou rècord olímpic (9018 punts)

La belga Nafissatou Thiam ha revalidat la corona olímpica de l’heptatló, de l’atleta més completa del món, amb 6791 punts. Thiam, tercera després de la primera jornada, ha recuperat posicions gràcies als parcials d’avui, amb els 6,60 m en llargada, els 54,68 m en javelina, en què ja s’ha posat líder, i els 2:15.98 en 800 m. La neerlandesa Anouk Vetter, líder després de les cinc primeres proves, ha ocupat el segon lloc final amb un nou rècord del seu país (6689). La tercera plaça ha estat per a la també neerlandesa Emma Oosterwegel (6590), que en l’última prova, els 800 m, ha apartat del podi la nord-americana Kendell Williams.

Maria Vicente, divuitena

L’hospitalenca Maria Vicente ha tancat el seu primer heptatló olímpic en divuitè lloc, amb 6117 punts, lluny del seu rècord català i espanyol (6304). L’atleta catalana no ha pogut mantenir el nivell de la primera jornada, però ha rematat la feina amb el seu millor registre del curs en 800 m (2:16.99). Abans, però, havia perdut pistonada en llargada (6,18 m) i en javelina (37,04 m), a més de 10 metres del seu millor registre, ja havia dinamitat tota possibilitat de rècord.

Warner, títol de decatló amb rècord olímpic

En el decatló, el títol ha estat per al canadenc Damian Warner, amb un nou rècord olímpic (9018 punts). Des de la seva espectacular posada en escena (10.12 en 100 m i 8,24 en llargada) en la jornada de dimecres, Warner ja no ha abandonat el lideratge i ha avantatjat en 292 punts el plusmarquista mundial, el francès Kevin Mayer (8726). L’australià Ashley Moloney ha completat el podi, amb un nou rècord continental (8649).

Gardiner marca territori en els 400 m

El velocista bahamià Steven Gardiner ha imposat les seves cames eternes i la seva gambada imperial en la recta d’arribada per cantar victòria en els 400 m. Gardiner, campió mundial a Doha, ha estat l’únic que ha pogut trencar la barrera dels 44 segons en la final (43.85). L’han acompanyat en el podi el colombià Anthony Jose Zambrano (44.08) i l’atleta de l’illa de Granada Kirani James (44.19), que han sabut dosificar millor les seves forces que els nord-americans Michael Cherry (44.21) i Michael Norman (44.31), els més ràpids en el tram inicial de la prova.

Katie Nageotte, campiona en perxa

En el concurs de perxa, la nord-americana Katie Nageotte s’ha emportat l’or amb un vol de 4,90 m, seguida per la saltadora del comitè rus Anzhelika Sidorova i de la britànica Holly Bradshaw, totes dues amb 4,85 m.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)