Ciclisme

Storer triomfa a la Vuelta en una etapa de les que fan afició

La setena etapa de la Vuelta, la primera de muntanya perquè tenia sis ports en 152 quilòmetres i els de primera a l’inici i al final, té en Michael Storer (DSM) el vencedor d’un dia dels que passa a formar part de la història de la cursa. Alejandro Valverde ha abandonat després de caure i provar de seguir i Primoz Roglic (Jumbo) e smanté líder.

Mil bocins

Thymen Arensman, Chris Hamilton i Michael Storer (DSM) formaven part d’un grup de sis que s’ha posat al davant després de La Llacuna (1a). Al darrere els intents d’escapada han acabat amb més de vint homes entre els quals Sepp Kuss (Jumbo-Visma) i Romain Bardet (DSM). Un cop agrupats, quasi una trentena, Jan Polanc (UAE) era el líder virtual perquè estava a 1:42 de Roglic i el DSM comptava amb cinc homes.

El tir per la culata

La diferència era de 3 minuts i mig sobre la seixantena d’homes al pilot en el peu del quart port, en què Movistar passava a l’atac amb Rojas i Valverde i David de la Cruz (UAE), com Adam Yates (Ineos), atents. Carapaz s’hi afegia i obligava Roglic a seguir-los, fins que el veterà murcià ha sortit de la carretera i ha acabat abandonant, tot i mirar de seguir, per primer cop en catorze participacions de la Vuelta i segon des del 2002.

Mala sort

Storer, Pavel Sivakov (Ineos ) i Lawson Craddock (EF) han agafat uns metres coronat El Collao (2a) i, després de l’ensurt de Valverde, els Jumbo recuperaven el control del pilot, a 4:18. El rus format a França ha volgut atacar per coronar primer el penúltim port i ha vist com un problema amb la cadena el deixava fora de joc. Storer deixava Craddock i l’australià veia com el corredor de l’Ineos l’atrapava a 15 d emeta i amb els perseguidors a mig minut i el pilot a 5.

L’Astana ha volgut endurir la darrera ascensió a l’inici, moment en què Carlos Verona aprofitava la manca d’entesa dels dos del davant per atrapar-los acompanyat d’Andreas Kron (Lotto). Amb quatre al cap de cursa Verona ho ha provat primer i amb els perseguidors a mig minut i el lideratge virtual entre ells. El madrileny a 4 pel final ha marxat sol però Storer no només l’ha atrapat de seguida sinó que ho ha intentat ell després i ha agafat 20 segons.

Verona, segon, ha cedit 25 segons i al darrere Adam Yates ho ha provat al final i també Superman López. L’anglès hi ha tornat per seleccionar un grup de candidats a la general, set, en què David de la Cruz aguantava.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)