Més esport

Jornada esquiva a Tòquio

Jocs Paralímpics. Christian Venge, en ciclisme en ruta, i Òscar Salguero, en el relleu de 4x100 m estils de 34 punts, es queden a les portes del podi

La sort en la natació i el ciclisme, els dos esports que més medalles han aportat a la representació catalana en els Jocs Paralímpics de Tòquio, va ser ahir esquiva als seus interessos en la jornada de cloenda tant al circuit internacional de Fuji com al centre aquàtic de la capital nipona. La jornada, un altre cop sota la pluja, va començar amb el quart lloc del tàndem format pel ciclista barceloní Christian Venge i el castellà Noel Martín en la prova en ruta i va acabar amb la mateixa posició del nedador sabadellenc Òscar Salguero en el relleu de 4x100 m estils de 34 punts, formant quartet amb el basc Iñigo Llopis (esquena), el valencià José Antonio Marí (papallona) i el gallec Jacobo Garrido (crol).

La prova de ciclisme en ruta va tenir un inici accidentat per a Christian Venge i Noel Martín, que van haver de posar el peu a terra, primer per una caiguda i després a conseqüència d’un problema mecànic. Tots dos van haver de fer un gran esforç per reincorporar-se al grup capdavanter on transitava l’altre duet espanyol, el francès i els dos tàndems neerlandesos. L’atac que acabaria resolent el títol es va produir en la tercera de les nou voltes del recorregut, quan Vincent ter Schure i Timo Fransen van prendre la iniciativa. La falta d’entesa del grup perseguidor va provocar que la parella oranje anés incrementant progressivament el seu avantatge i arribés a superar els 10 minuts de marge. Venge i Martín van pagar el desgast del tram inicial i ja no van tenir capacitat de reacció quan en les voltes finals primer els neerlandesos Tristan Bangma i Patrick Bos, i després els francesos Alexandre Lloveras i Corentin Ermenault, van obrir forat per repartir-se les places del podi. Amb un registre de 3h07:25 (118,8 km), es van quedar a 1:11 de la tercera plaça i a 8:12 dels vencedors (2:59.13).

Final al centre aquàtic

Al centre aquàtic de Tòquio, també es va quedar a les portes del podi el relleu de 4x100 m estils de 34 punts, amb el sabadellenc Òscar Salguero cobrint la posta de braça en la seva condició de subcampió paralímpic SB8. L’equip espanyol va ocupar el cinquè lloc en els tres primers parcials i en l’últim relleu Garrido (crol), de classe superior, va progressar fins a la quarta posició. Amb un registre de 4:15.84 es va quedar a poc més de 4 segons del quartet italià, que va aconseguir el bronze amb una marca de 4:11.20. El títol va ser per als representants del Comitè Paralímpic Rus (4:06.49), seguits per Austràlia, subcampions amb 4:07.70. En la sessió matinal, Miguel Luque s’havia quedat en les sèries de 50 m esquena S4 (10è amb 49.57).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)