Tennis

Medvédev fa plorar Nole

Tennis. El rus esguerra la festa del balcànic, que buscava assolir el Grand Slam i avançar Federer i Nadal en la cursa per la història. És el novè campió en 14 anys a l’obert dels EUA

El gèlid Daniïl Medvédev va celebrar el seu primer títol de Grand Slam amb la consciència que havia esguerrat una gran festa. “Ho sento pel públic per Novak”, va dir en el torn de parlaments després d’haver endossat un triple 6-4 esfereïdor al pressionat Novak Djokovic. El número 1 aspirava a desfer l’empat en la cursa per la història amb Roger Federer i Rafa Nadal i aconseguir el seu 21è major, i completar, a més, el mític Gran Slam: els quatre grans d’una mateixa temporada. La tensió i el desencís de Nole eren tan grans que, en el darrer canvi de costat amb 5-4 i després d’aixecar el puny perquè havia salvat pilota de partit –doble falta del rus– i guanyat tres jocs seguits, es va posar a plorar quan el públic l’encoratjava. Malgrat la derrota, molt dura –sisena en nou finals a Nova York–, tanca els quatre Grand Slams amb 27-1. No té clar si jugarà més aquest curs.

Medvédev havia perdut amb claredat contra el serbi en la darrera final d’Austràlia –Nole ha guanyat a Melbourne les nou finals que hi ha jugat– i fa dos anys havia generat molts dubtes també a Flushing Meadows quan va obligar Nadal a jugar cinc sets. Amb un servei demolidor i aplom en els intercanvis, amb un revés de gran qualitat i una dreta cada cop més millorada, va desesperar el balcànic, que va agrair el suport dels aficionats posant-se la mà al cor. La nota negativa van ser les escridassades d’un grup de maleducats que van esbroncar Medvédev quan servia pel títol.

Si ho comparem amb els títols més monolítics dels altres Grand Slams, Nova York és terra d’oportunitats. Des que Roger Federer va guanyar el seu cinquè i últim Grand Slam el 2008, hi ha hagut vuit campions més: Del Potro, Nadal, Djokovic, Murray, Cilic, Wawrinka, Thiem i ara Medvédev.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)