Esports de muntanya

Kilian Jornet fa una exhibició emotiva a l’Ultra Pirineu (100 km) en el seu retorn a Catalunya

Kilian Jornet ha estat profeta a casa seva i ha dominat amb relativa claredat la Ultra Pirineu (100 km) que s’ha disputat al Parc Natural del Cadí-Moixeró amb sortida i arribada a Bagà, en un parc natural on el català s’hi va criar i en el qual ha fet un temps de 10h24:44. Feia quatre anys que Jornet no corria a Catalunya i ha fet una exhibició de força i d’experiència que ha anat desfent a tots els seus rivals progressivament. “Ha estat brutal. Dono les gràcies al públic perquè mai m’he sentit sol i ens m’han donat ales”, ha dit Jornet en la mateixa línia de meta mentre era aclamat per centenars de seguidors. El campió també ha fet referència a la interacció amb la natura explicant un moment de la cursa “en què sentia com bramaven els cérvols i” i sentia l’escalfor dels seguidors que s’han abocat. En aquest sentit, un dels moments més emotius s’ha vist en el Niu de l’Àliga, el punt més alt de la cursa –a més 2.500 m– al pas pel quilòmetre 16,5, quan Jornet, sol i encara de nit –7h23– s’ha vist acompanyat per molta gent que l’ha animat. El segon lloc l’ha celebrat el rus Dimitri Mitayev (10h37:41), el vencedor de la cursa el 2019. El podi l’ha completat el francès Aurelien Dunand (10h44:29”). El marroquí Zaid Ait Malek, un altre dels favorits, ha intentat seguir el ritme de Jornet en els primers quilòmetres i ho ha pagat acabant cinquè (10h57:23), rere el romanès Ionel Cristian (10h54:04). També han destacat els catalans Lluís Ruiz –sisè amb 11h04:11– i Jordi Gamito: 7è amb 11h15:25.

La campiona femenina ha estat la cantàbrica Azara García (12h29:42) –20a en la general absoluta–, per davant de la manxega Gemma Arenas (12:37:20) –23A–i de la neerlandesa establerta a Xerta Ragna Debats (12h58:14), que ha estat 29a en la general absoluta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)