Handbol

A la final per la via ràpida

Handbol. El Barça, amb un Maciel estel·lar sota els pals, supera el Pinheiros amb una velocitat de vertigen i demà lluitarà per la seva sisena Super Globe contra el Magdeburg, botxí de l’Aalborg

Pinheiros 24 Barça 39

EC PINHEIROS:Martins; Flosi, E. Silva (2), G. Silva (1), Seifert (6), Da Silva (2), Freitas (2) –set inicial–; Dos Santos, Lima (2), Benedito (1), Kent (2 p.), Perbelini (3), Valadão (3), D. Langaro, Monte, i Ceccon.BARÇA:Maciel; Mem (1), Ariño (4), Aleix (5, 2 p.), Petrus, Langaro (2), Fàbregas (6) –set inicial–; Gonzalo (p.s.), Janc (5), N’Guessan (2), Fernández (2), Parera (1), Makuc (3), Richardson (3 p.), Frade (2) i Zein (3).PARCIALS:1-4, 5-10, 7-14, 10-16, 13-20, 16-23; 17-26, 19-26, 19-32, 21-35, 23-37 i 24-39.ÀRBITRES:Jorum i Kleven. Exclusions: Valadão (9’ i 20’), Seifert (25’), Perbelini (28’) i E. Silva (40’), per part del Pinheiros; i Richardson (19’) i Frade (20’ i 39’), per part del Barça.PÚBLIC:Unes 127 persones al King Abdullah Sport City Hall de Jiddah.

El Barça va segellar l’accés a la final per la via ràpida i demà estarà en disposició de lluitar per la seva sisena Super Globe, la quarta de consecutiva, en la final contra el Magdeburg. A diferència dels quarts de final, que havia començat amb un parcial desfavorable de 0-5, l’equip blaugrana va imposar un ritme trepidant des de l’inici i no va deixar cap possibilitat de reacció al Pinheiros brasiler, que al descans ja perdia per set gols (16-23). L’aportació de Leo Maciel sota els pals, amb 21 aturades i un 47% d’encert, va ser determinant perquè el conjunt de Carlos Ortega imposés el seu altíssim ritme de joc. L’altra semifinal va ser molt més disputada i el Magdeburg, el líder de la Bundesliga, no va poder sentenciar l’Aalborg, el finalista de la Champions, fins al tram final (32-30).

El Barça va fer tota una declaració d’intencions només de començar. Abans dels 5 minuts ja manava per 1-4, amb les primeres intervencions de mèrit de Maciel i un Ludovic Fàbregas letal al contraatac. El tècnic del Pinheiros va demanar temps mort, però va intentar replicar el Barça amb les mateixes armes. En l’aposta per un ritme de joc trepidant, l’equip blaugrana en va sortir clarament vencedor. La bona direcció de Domen Makuc i l’efectivitat de Fàbregas (6 gols), Aitor Ariño (3) i Blaz Janc (3) en les primeres o segones onades de contraatac van obrir l’escletxa fins als nou gols (11-20). El conjunt català, fins i tot, va saber jugar les seves cartes després d’una doble inferioritat. En el tram final, el Barça va fallar alguns gols cantats i el Pinheiros va poder retallar el desavantatge fins al 16-23 amb què es va arribar al descans.

El guió del partit no va variar en la segona meitat. Al contrari, el conjunt blaugrana va continuar amb un ritme de vertigen i amb un Maciel incommensurable sota els pals va eixamplar la diferència per sobre dels deu gols. El Pinheiros, que no retirava el porter després de les exclusions, es va mostrar impotent per seguir la velocitat blaugrana i de mica en mica va anar perdent pistonada. La clara diferència en el resultat va permetre que Carlos Ortega dosifiqués els seus jugadors amb vista a la final de demà. Excepte l’especialista defensiu Thiagus Petrus, tots els jugadors de camp van veure porteria, inclús el debutant Artur Parera.

ELS PROTAGONISTES

Prèvia als quarts
Sydney - Magdeburg 20 - 32
Al-Wahda - San Francisco 29 - 20
Quarts
Al-Duhail - Magdeburg 23 - 35
Al-Nour - Pinheiros 33 -34
Aalborg - Al-Wahda 38 - 27
Barça - Zamalek 36 - 32
Semifinals
Magdeburg - Aalborg 32 - 30
Pinheiros - Barça 24 - 39
Final (demà)
Magdeburg - Barça 19.30 h
Estic content pel partit, de poder aportar a l’equip i de donar descans a Gonzalo, que ve d’un any molt dur
Leo Maciel
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)