Triatló

David Castro triomfa a Barcelona

Triatló. El manxec, doble campió d’Espanya en la distància olímpica i en esprint, arrodoneix un mes i mig per emmarcar amb la victòria en la copa d’Europa a la capital catalana

El manxec David Castro, doble campió d’Espanya tant en la distància olímpica (Banyoles) com en esprint (Pontevedra), va arrodonir un mes i mig per emmarcar amb la victòria en la Triathlon by Santander, la copa d’Europa de Barcelona. El triatleta de La Roda va fonamentar el triomf en un gran sector de natació, en què va arribar entre els primers, i va saber rematar la feina en la cursa a peu, amb un registre final de 51:39. El van acompanyar al podi el britànic Coonor Bentley, segon a 11 segons, i el sud-africà Jamie Riddle, tercer a 15. El triatleta de Castellfollit de la Roca Genís Grau es va classificar en vuitè lloc després de cobrir el triatló esprint (750 m de natació, 20 km ciclisme i 5 km de cursa a peu) en 52:10.

La pugna per la victòria en la prova femenina va ser més igualada i es va resoldre amb un canvi de ritme de Nina Eim a un quilòmetre per al final. L’alemanya va vèncer amb un temps de 57:40 al davant de la seva compatriota Lena Meibner. Per part catalana, van destacar el sisè lloc de la júnior barcelonina Maria Casals (58:07) i el tretzè de l’olímpica Anna Godoy (58:22). En la prova internacional de la triatló, que també va recuperar la seva vessant popular, van competir uns 150 triatletes de 26 països.