La gran defensa dona el títol

Waterpolo. El stm Mataró guanya per segona vegada la supercopa d’Espanya en una final on va al davant de l’Astralpool Sabadell, l’etern campió, pràcticament des de l’inici

stm CN Mataró 10 Astralpool Sabad. 8

stm CN MATARÓ:Sánchez, Morell, Van der Kraats (1). Gual (2), Sevenich, Timofeeva, Cambray (3), PIralkova, Bach (1), Bertran, Espar (1p), Markoch (2) i Colominas.ASTRALPOOL CN SABADELL:Ester, Ortiz, Games, Van der Slot (3, 1p), Serrano, Prados, Casado, García (2), Forca (1), Keuning, Bonet, González (2) i Carrasco.PARCIALS:2-1, 4-2, 2-3 i 2-2.ÀRBITRES:F.J. Buch i J.M. Teulé. Van excloure definitivament Ortiz.

El segon títol de la supercopa d’Espanya del stm CN Mataró va arribar gràcies a la seva gran defensa, a la bona actuació de la seva portera i, també, al seu encert en atac en els moments importants. El conjunt maresmenc va superar per 10-8 l’Astralpool CN Sabadell en una final molt intensa i en la qual el conjunt vallesà defensava un títol que ha guanyat en onze ocasions. La portera del Mataró, Elena Sánchez, va ser escollida millor portera del partit i la seva companya Clara Cambray, que va fer tres gols, MVP de la final.

El Sabadell va marcar en la primera jugada de la final (0-1), i el Mataró va respondre amb un gol ràpid, però a partir d’aquí els dos equips es van estar més de cinc minuts sense marcar. Les defenses es van imposar a uns atacs que no tenien el punt de mira centrat amb xuts fora de la porteria i errades en les passades. El Mataró es va avançar (2-1) a un minut i mig del final del primer quart. En el segon període les mataronines van continuar amb la seva gran defensa i van completat un parcial de 5-0, i es van avançar clarament, de quatre gols, en el marcador (5-1). El Sabadell va tornar a trobar porteria, va marcar dues dianes consecutives (5-3) i es va arribar al descans amb tres de marge per a les mataronines, 6-3.

En el tercer quart, les vallesanes es van tornar a acostar a només dos gols en dues ocasions, però les maresmenques estaven molt fortes i es van tornar a distanciar de quatre. El Sabadell es va imposar en aquest període (2-3), que va acabar amb només dos gols per sota, 8-6. Els últims deu minuts es van iniciar amb una superioritat del Mataró que no va aprofitar i el Sabadell es va situar a només un gol en la jugada següent (8-7).

El Mataró va mantenir el cap clar davant l’intent de remuntada de les sabadellenques, va continuar amb encert en atac i sobretot va fer un parell de grans accions defensives en els últims minuts que el va mantenir al davant en el marcador fins al 10-8 final.