El Barça colpeja més fort

Handbol. Els blaugrana s’imposen en el derbi de Granollers en un intercanvi de cops que es resol a favor dels visitants tot i l’espectacular partit dels germans Márquez

Fraikin Granollers 34 Barça 40

FRAIKIN GRANOLLERS:Guàrdia (Rangel), Pérez, Gurri, Chema Márquez (13), Valera (2), Álex Márquez (7), Salinas (2), Martínez (2), De Sande (4), Rey, Amigó i Antonio García (4).BARÇA:Maciel (Pérez de Vargas), Mem (5), Ariño (6), Janc (1), N’Guessan (3), Gómez (10), Petrus, Soler, Makuc (6), Langaro (3), Richardson, Fàbregas (1), Frade (3) i Ali (2).PARCIALS:4-3, 7-7, 10-13, 12-16 i 13-19; 17-22, 19-27, 24-31, 28-35, 31-36 i 34-40ÀRBITRES:Jesús Álvarez i José Carlos Friera. Exclusions: Pérez i Rey (Granollers) i Petrus i Ali (Barça).

El Granollers va decidir, o s’hi va trobar, jugar a un intercanvi de cops amb el Barça, que venia d’un llarg viatge i una derrota dolorosa a la Super Globe, però no va aconseguir l’objectiu d’arribar als minuts finals amb possibilitats de fer tremolar l’hegemonia blaugrana en els derbis de l’Asobal. Això sí, per als aficionats va ser un espectacle d’aquells que sovint no agraden als entrenadors. Amb les defenses desaparegudes en combat, alguns jugadors van poder lluir el seu talent i en aquest sentit el Barça té autèntics mestres en la finalització, tot i que si algú se’n va anar a casa amb la sensació d’haver flotat sobre la pista va ser Chema Márquez (13 gols en 17 llançaments, ben secundat pel seu germà (7 de 7).

El Granollers va començar a tota màquina, sense deixar-se intimidar per Mem, N’Guessan i Makuc, cada vegada més sòlid com a central davant la baixa de Cindric. L’equip d’Ortega va necessitar més de deu minuts per avançar-se gràcies a un parcial de 0-5. A partir d’aquí l’equip va pujar una velocitat més, tot i que en defensa va continuar badant. Van haver de ser Maciel, aturant dos penals, i Aleix, a la contra, els que van començar a marcar la diferència. Menció a banda pel golàs abans del descans de Makuc, una triangulació amb fly final de llibre.

Els millors minuts del Barça van ser els primers de la segona part, sobretot per la velocitat terminal dels seus atacs. Tres atacs ràpids d’Aleix, Langaro i Frade van disparar la diferència (20-29). El Granollers no va sucumbir, com altres cops, al temor de patir una humiliació a casa i va respondre amb les mateixes armes que els blaugrana. Velocitat i canonades a Maciel. Chema, desencadenat, va liderar una reacció que va posar l’equip a cinc gols (30-35) encara amb temps per fer alguna cosa més. Ortega va haver de treure el seu as de la màniga: Pérez de Vargas. El porter internacional en va fer prou amb tres aturades seguides, un penal inclòs a Chema, per frenar en sec l’intent de remuntada del Granollers.

Per als blaugrana la setmana tot just comença, ja que demà torna la Champions amb l’esperada visita del Dinamo de Bucarest de Xavi Pascual al Palau Blaugrana.

O’Callahan entra a l’EHF

Xavier O’Callahan, actual mànager esportiu de la secció d’handbol, va ser escollit ahir president del Professional Handball Board, l’organisme de l’EHF (federació europea), que gestiona totes les decisions relacionades amb l’handbol professional i que compta amb representants de clubs, lligues, equips i jugadors. Aquest fet, segons ha informat el club, implica que automàticament O’Callaghan passi a ser automàticament membre del comitè executiu de l’EHF, que és l’organisme més important que existeix en l’àmbit europeu. L’exjugador va tornar aquest estiu a Barcelona després de ser el representant del club en l’oficina als Estats Units.