Ciclisme

La Pobla de Segur repetirà en la Volta del 2022

El municipi del Pallars Jussà serà l’escenari d’una sortida de l’edició número 101 de la prova ciclista, que es disputarà del 21 al 27 de març

Després d’estar present en una sortida d’etapa de la centena edició de la Volta a Catalunya, la Pobla de Segur (Pallars Jussà) tornarà a tenir una sortida en l’edició 101a, un cop l’organització i l’Ajuntament han arribat a un acord. La pròxima edició de la Volta es disputarà del 21 al 27 de març del 2022.

Serà, doncs, la quarta vegada que la Pobla de Segur podrà veure una sortida d’etapa de la ronda catalana, després de les viscudes els anys 1979, 2018 i 2021, tot i que l’any 2018 la sortida es va haver de fer de manera imprevista per les inclemències meteorològiques, que van impedir a la cursa sortir de Vielha com inicialment estava previst.

L’última vegada va ser en l’edició passada, en què la Pobla de Segur va ser l’escenari d’inici de la cinquena etapa, amb final a Manresa, que es va adjudicar el ciclista alemany del Bora – Hansgrohe Lennard Kämna. L’alemany Max Schachmann, l’any 2018, i el sabadellenc Ricardo Zúñiga, el 1979, també van alçar els braços sortint des de la Pobla de Segur, amb arribades a Torrefarrera i al coll de Pal, a Bagà, respectivament.

La 101a edició de la Volta tornarà a reunir els millors equips del món, que intentaran succeir en el palmarès de la competició el britànic de l’Ineos Grenadiers Adam Yates, últim vencedor de la cursa.

L’organització de la prova recorda que la difusió mediàtica ja és “espectacular”. “En aquesta última edició va arribar a 190 països i va tenir una audiència de 15,7 milions d’espectadors únics mitjançant Eurosport. La Volta és una finestra al món per a totes les poblacions que s’hi impliquen com a sortida o arribada d’una etapa”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)